Αυστηρή απάντηση στους ισχυρισμούς του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους».
«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών είναι σαφώς καθορισμένο από διεθνείς συνθήκες και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση», τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.
«Η συνεχής επανάληψη αυθαίρετων ισχυρισμών ή ερμηνειών του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, ουδόλως μεταβάλει τον ανυπόστατο ή παράνομο χαρακτήρα τους», υπογράμμισε.
«Η Ελλάδα έχει επιλέξει το δρόμο της διεθνούς νομιμότητος. Ελπίζουμε να την ακολουθήσει σε αυτόν και η Τουρκία», επισήμανε.
Απάντηση Εκπροσώπου ΥΠΕΞ Α. Γεννηματά σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας
— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) January 16, 2020
Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:
Πρόκληση Τσαβούσογλου: Στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους (video)
Ερντογάν: Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη