Κάρλο Αντσελότι: Μίλησε για την αποστολή της εθνικής Βραζιλίας



March 24, 2026· Ώρα δημοσίευσης: 1:42 pm · Τελευταία τροποποίηση: 1:44 pm

Ο Κάρλο Αντσελότι δεν είναι μόνο ο προπονητής της εθνικής Βραζιλίας. Αλλά ένας από τους πιο έμπειρους. Ένας από τους πιο πετυχημένους τεχνικούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι τίτλοι του; Μιλάνε από μόνοι τους. Ο Ιταλός ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει και πότε, ώστε να έχει τους παίκτες του στην… τσίτα.

Γι’ αυτό τον λόγο ναι μεν έκανε γνωστή την αποστολή της «Σελεσάο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο που έρχεται. Ωστόσο, ανέφερε ότι ακόμα υπάρχουν τέσσερις θέσεις. Ακόμα αυτές δεν έχουν καλυφτεί.

 «Υπάρχουν τέσσερις θέσεις και πιστεύω ότι έχουμε πολλές αμφιβολίες ως προς αυτό. Γι’ αυτό σε αυτή την κλήση κάλεσα νέους παίκτες που δεν γνωρίζω πολύ καλά. Οι αμφιβολίες μπορεί να είναι ένας παίκτης στην άμυνα, δύο στη μεσαία γραμμή και δύο στην επίθεση. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ υψηλός. Η εθνική ομάδα έχει πολλούς παίκτες με πολύ ταλέντο και ποιότητα», δήλωσε ο προπονητής σε συνέντευξή του.

Κάρλο Αντσελότι: Αυτούς διάλεξε

Δέκα παίκτες κλήθηκαν για πρώτη φορά από τον Κάρλο Αντσελότι κατά τη διάρκεια αυτής της διακοπής για διεθνή φιλικά: Ιμπάνιεζ (Αλ-Αχλί), Λεό Περέιρα (Φλαμένγκο), Ντανίλο (Μποταφόγκο), Γκαμπριέλ Σάρα (Γαλατασαράι), Έντρικ (Λιόν), Ιγκόρ Τιάγκο (Μπρέντφορντ), Ράιαν (Μπόρνμουθ) και Καίκι (Κρουζέιρο), ο οποίος αντικατέστησε τον Άλεξ Σάντρο (Φλαμένγκο), ο οποίος αποκλείστηκε λόγω τραυματισμού.

 Ενώ επαίνεσε τη μεγάλη δεξαμενή ταλέντων στο βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο, ο Ιταλός παραδέχτηκε ότι η εθνική ομάδα υποφέρει από έλλειψη επιλογών στη θέση του ακραίου αμυντικού. Για τη δεξιά πλευρά, είναι ευχαριστημένος με τον Γουέσλι (Ρόμα), αλλά δεν αποκλείει τη χρήση ενός κεντρικού αμυντικού σε αυτή τη θέση:

 «Όλοι γνωρίζουν ότι μας λείπει αυτό που δεν έλειψε ποτέ πριν: ακραίοι αμυντικοί. Η Βραζιλία είχε φανταστικούς ακραίους αμυντικούς, τον Καφού, τον Μαρσέλο τώρα έχουμε μια μικρή έλλειψη, επίσης σε επίπεδο νέων. Αλλά έχουμε έξυπνους παίκτες σε αυτή τη θέση, ο νεαρός Γουέσλι τα πάει πολύ καλά στη Ρόμα. Για την ομάδα μας, είμαι χαρούμενος», εξήγησε ο Αντσελότι.

Κάρλο Αντσελότι: Πήρε θέση για το θέμα με τον Νεϊμάρ

 Ο Ιταλός ομοσπονδιακός προπονητής της Βραζιλίας, Κάρλο Αντσελότι, έχει επικριθεί επειδή δεν κάλεσε τον Νεϊάρ, για τα δύο αυτά φιλικά με Γαλλία και Κροατία.  Μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξήγησε την απόφασή του: «Αυτή είναι μια λίστα με όσους είναι σωματικά σε φόρμα, επειδή θέλουμε να παίξουμε δύο πολύ σημαντικούς αγώνες υψηλής έντασης με ένα πολύ σύντομο διάλειμμα, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών», είπε ο πρώην προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης και πρόσθεσε:
 

«Ο Νεϊμάρ θα μπορούσε να είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γιατί δεν τον έχω καλέσει τώρα; Επειδή δεν είναι στο 100%, και αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε παίκτες που είναι σε άριστη κατάσταση. Η τελική ομάδα θα είναι μια άλλη ιστορία. Πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει και να παίρνει χρόνο παιχνιδιού για να φτάσει στην άριστη φυσική του κατάσταση».

Προηγούμενο άρθρο Μπαχρέιν: Προωθεί στο ΣΑ προσχέδιο απόφασης που εγκρίνει τη χρήση βίας για την προστασία της ναυσιπλοΐας στο Χορμούζ
Επόμενο άρθρο Κικίλιας: «Στηρίζουμε την κοινωνία με 56 εκ. ευρώ»