Θεσσαλονίκη: Γέμισε λύματα και σκουπίδια ο Θερμαϊκός (video)



April 7, 2019· Ώρα δημοσίευσης: 1:35 pm · Τελευταία τροποποίηση: 1:35 pm

Ο Θερμαϊκός είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος από τα αστικά λύματα και όχι μόνο, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Αποκρουστικό θέαμα

Ερυθρά παλίρροια με μπουκάλια, φελιζόλ πλαστικές τσάντες και άλλα σκουπίδια συνθέτουν το σκηνικό του Θερμαϊκού κόλπου κατά μήκος της παλιάς παραλίας από το πρωί της Κυριακής .

Περαστικοί και τουρίστες αντικρίζουν από το πρωί ένα αποκρουστικό θέαμα το οποίο κάνει την εμφάνισή του ολοένα και πιο συχνά στο Θερμαϊκό.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες το φαινόμενο προκύπτει από τη ραγδαία ανάπτυξη μονοκύτταρων φωτοσυνθετικών οργανισμών που κατατάσσονται στο φυτοπλαγκτόν και δημιουργείται κάθε φορά που δεν φυσάει ο Βαρδάρης και δεν ανανεώνονται τα νερά του κόλπου ενώ μόνιμο μειονέκτημα αποτελεί ότι ο κόλπος είναι κλειστός.

Οι αναλύσεις που έχουν γίνει στα νερά του κόλπου δείχνουν πολύ υψηλή αφθονία και βιομάζα φυτοπλαγκτού με συμμετοχή γνωστών τοξικών ειδών.

Δείτε video:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Θεσσαλονίκη: Χωρίς ρεύμα την Κυριακή πολλές περιοχές της πόλης

πηγή βίντεο- Έθνος

Προηγούμενο άρθρο Γκίντερ Έτινγκερ: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι εξαιρετική, ο Τσίπρας είναι νικητής
Επόμενο άρθρο Έγκλημα Χαλάνδρι: Έβαλαν τα κλάματα οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο