64χρονος ποδηλάτης της ΑΕΚ έκανε τον γύρο της Ευρώπης με ένα ποδήλατο

4

O Στέλιος Βάσκος, ο Τρικαλινός ποδηλάτης της ΑΕΚ κι επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, βαλκανιονίκης, μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής, επέστρεψε στην Ελλάδα έχοντας διανύσει με το ποδήλατό του περισσότερα από 7.000 χιλιόμετρα σε 22 μέρες.

Ο Βάσκος έγινε αποδεκτός μπροστά από το δημαρχείο Τρικάλων όπου παρόντες ήταν και δεκάδες δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα, που βρίσκονται στην πόλη των Τρικάλων για το πανελλήνιο συνέδριο της ΠΑΔΥΘ. Νωρίτερα, ποδηλάτες, φίλοι κι απλοί πολίτες βγήκαν από τα όρια του νομού Τρικάλων, σχηματίζοντας κομβόι μέχρι το δημαρχείο παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Τρικαλινός ποδηλάτης ξεκίνησε στις 7 Ιουνίου το βράδυ, από το ίδιο σημείο στο οποίο και τερμάτισε απόψε θέλοντας να επιτύχει ένα υπεράνθρωπο εγχείρημα με ανθρωπιστικό σκοπό. Συγκεκριμένα, στόχος του ήταν να διασχίσει με το ποδήλατό του χιλιάδες χιλιόμετρα, κάνοντας ουσιαστικά το γύρο της Ευρώπης, για την ενίσχυση και υποστήριξη του τρικαλινού συλλόγου ατόμων με αναπηρίες, «ΑΡΩΓΗ».

Εξαιρετικά συγκινημένος και εμφανώς καταπονημένος από την υπερπροσπάθεια, ο 64χρονος τόνισε πως με αυτό το κατόρθωμα έκλεισε «μία καριέρα 48 ετών με ελπιδοφόρα μηνύματα».