Γκολομέεβ: «Ασημένιος» ο Έλληνας πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου27 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:51 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:54 μμ


Τεράστια διάκριση για τον Έλληνα πρωταθλητή, Κριστιάν Γκολομέεβ, καθώς κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε δεύτερος στον τελικό του αγωνίσματος με 21.45, μαζί με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους, πίσω από τον Αμερικανό Κάλεμπ Ντρέσελ που πήρε το χρυσό με 21.04 (ρεκόρ αγώνων).

Τα 14 ελληνικά μετάλλια στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου

Το δεύτερο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε σήμερα (27/7) ο Κριστιάν Γκολομέεβ, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στα 50μ. ελεύθερο στη Γκουανγκζού της Νότιας Κορέας. Το μοναδικό ως τώρα μετάλλιο της χώρας μας στην κλασική κολύμβηση ήταν το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο, στη διοργάνωση του 2005 στο Μόντρεαλ, το σημερινό, όμως, είναι το πρώτο σε Ολυμπιακό αγώνισμα.

Συνολικά, η Ελλάδα έχει κατακτήσει 14 μετάλλια (τέσσερα χρυσά, πέντε ασημένια και πέντε χάλκινα) στα 18 Παγκόσμια Πρωταθλήματα υγρού στίβου, με τον Σπύρο Γιαννιώτη να είναι ο… υπεύθυνος για τα μισά εξ αυτών!

Η μεγάλη μορφή της ελληνικής κολύμβησης κατέκτησε, από το 2007 ως το 2015, έξι ατομικά μετάλλια (δύο χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα), αλλά και ακόμη ένα αργυρό ως μέλος του ομαδικού 5χλμ., το 2013 στη Βαρκελόνη. Από το 2005 και την τρίτη θέση της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών στο Μόντρεαλ, μέχρι και το 2015 στο Καζάν, η χώρα μας κατακτούσε μετάλλιο σε κάθε διοργάνωση, ένα σερί που διακόπηκε το 2017 στη Βουδαπέστη, πριν έρθει ο Γκολομέεβ να επαναφέρει την ελληνική σημαία στον ιστό.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Νότια Κορέα: Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Έβδομη στον κόσμο η εθνική πόλο ανδρών