Εκτός τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια (1958), έμεινε η Ιταλία μετά το 0-0 με την Σουηδία στο «Σαν Σίρο». Η ομάδα των τεσσάρων τροπαίων στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη σε επίπεδο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων δεν θα είναι παρούσα το ερχόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας. Το 1-0 στην «Friends Arena» της Στοκχόλμης αποδείχθηκε υπεραρκετό για τους Σουηδούς, οι οποίοι υπερασπίστηκαν με τον ιδανικότερο τρόπο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα των play off και προκρίθηκαν πανηγυρικά στην τελική φάση της διοργάνωσης. Ο Μπουφόν έχασε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο 6ο Μουντιάλ της καριέρας του, καθώς η «σκουάντρα ατζούρα» του Τζαμπιέρο Βεντούρα δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχε. Ο αγώνας στο Μιλάνο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Ιταλών, απέναντι στους Σκανδιναβούς που έπαιξαν καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα μαζική άμυνα στις κατά κύματα επιθέσεις των γηπεδούχων. Ο αγώνας «σημαδεύτηκε» από τα τρομερά λάθη του Ισπανού ρέφερι, Λαόθ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν «είδε» τρία πέναλτι στα πρώτα 45 λεπτά, τα δύο για τους Σουηδούς σε χέρι του Μπαρτσάλι και το άλλο σε ανατροπή του Παρόλο. Στις άσχημες στιγμές της αναμέτρησης ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάκομπ Γιόχανσον. Ο μέσος της ΑΕΚ χτύπησε στην προσπάθειά του να κερδίσει μια μπάλα στη μεσαία γραμμή, στο 17ο λεπτό, όταν γύρισε το αριστερό γόνατό του και έπεσε στο έδαφος. Από την αρχή φάνηκε ότι ο τραυματισμός ήταν σοβαρός, καθώς ο ποδοσφαιριστής έδειχνε να υποφέρει πολύ και αντικαταστάθηκε άμεσα από τον Σβένσον, δύο λεπτά αργότερα. Μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο, με τον τηλεοπτικό φακό να απεικονίζει την απόγνωσή του για ό,τι του συνέβη και το οποίο θα γίνει γνωστό τις επόμενες ώρες. Όπως μάλιστα το σουηδικό κανάλι που μεταδίδει ζωντανά την αναμέτρηση, η πρώτη εκτίμηση από το ιατρικό επιτελείο κάνει λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο.
Λέσβος: Χάος στο νησί – Πολίτες με όπλα εναντίον αστυνομικών
Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση στη Λέσβο, με πολίτες να επιτίθενται στα ΜΑΤ με καραμπίνες και τους πρώτους να κλειδώνονται στο στρατόπεδο Κυριαζή.
ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει παραίτηση Χρυσοχοΐδη
Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του εκπροσώπου του Αλέξη Χαρίτση.
Κώστας Βουτσάς: Την Παρασκευή η κηδεία του – Λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη
Η κηδεία του Κώστα Βουτσά θα τελεστεί την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Η σορός του αγαπημένου ηθοποιού θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών
Κορωνοϊός: Σε καλή κατάσταση η 38χρονη στο ΑΧΕΠΑ (video)
Σε καλή κατάσταση είναι η 38χρονη γυναίκα που διαγνώσθηκε με κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.
Χολαργός: Αστυνομικός τσακώθηκε με οδηγό και πυροβόλησε
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε Αστυφύλακας που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ύστερα από εμπλοκή του σε τροχαίο στον Χολαργό.