Μπάσκετ: Απορρίφθηκε η πρόταση του Ολυμπιακού, συνεχίζεται το πρωτάθλημα9 Μαΐου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 9:06 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 9:06 μμ


Ολοκληρώθηκε το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με τις ομάδες να ψηφίζουν και να αποφασίζουν να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα της Basket League με τη διεξαγωγή των πλέι οφ.

Η πρόταση του Ολυμπιακού για διακοπή του πρωταθλήματος και σχεδιασμό της επόμενης μέρας του ελληνικού μπάσκετ, με κεντρική διαχείριση, αύξηση των ομάδων και εύρεση από κοινού τηλεοπτικής στέγης, απορρίφθηκε με ψήφους 12-1 (η Κύμη ψήφισε λευκό).

«Στον αέρα» τα πλέι-οφ 

Μετά την απόρριψη της πρότασης του Ολυμπιακού που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και διακοπή του πρωταθλήματος, η συζήτηση στο Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ επικεντρώθηκε στο πότε θα ξεκινήσουν τα ματς κατάταξης.

Μπορεί η διοργανώτρια να προτίθεται να τα ορίσει από την Τετάρτη 15 Μαΐου και έπειτα, ωστόσο εκφράστηκε η άποψη ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν όσο είναι εν ενεργεία η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ για παράνομη κλήρωση του Αναστόπουλου στο ματς με τον Προμηθέα.

Επίσης, το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ απέρριψε ομόφωνα το αίτημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές σε ορισμένα παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: ΕΣΑΚΕ: Οριστική διακοπή ζητά ο Ολυμπιακός – Αποβολή των «ερυθρόλευκων» ο ΠΑΟ