Παναθηναϊκός – Μπούντουσνοστ: Στα πλέι οφ οι «πράσινοι» με μυθικό Καλάθη



April 4, 2019· Ώρα δημοσίευσης: 8:01 pm · Τελευταία τροποποίηση: 8:01 pm

Με έναν ασταμάτητο Νικ Καλάθη να κάνει όργια στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μπούντουσνοστ με 87-67 στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας και προκρίθηκε στα πλέι οφ.

Μάλιστα, οι “πράσινοι” εκμεταλλεύτηκαν την ήττα της Μπασκόνια στη Ρωσία από την ΤΣΣΚΑ και τερμάτισαν 6οι, κάτι που σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης στους “8”, με μειονέκτημα έδρας.

Το «τριφύλλι» θα βρει –όπως και πέρυσι- απέναντί του την πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τη διαφορά ότι φέτος θα παραταχθεί στη σειρά με μειονέκτημα έδρας (πέρυσι αποκλείστηκε με πλεονέκτημα).

Ο Νικ Καλάθης ήταν μυθικός, αφού πέτυχε εντέλει το triple-double που κυνηγούσε από πέρυσι, σημειώνοντας 11 πόντους, 10 ριμπάουντ και 17 ασίστ. Ισοφάρισε δηλαδή το ρεκόρ στις ασίστ του Γιόβιτς και έγινε ο δεύτερος στην ιστορία της Ευρωλίγκας που πετυχαίνει triple-double. Ένας παίκτης το είχε καταφέρει, δύο φορές μάλιστα, ο Νίκολα Βούιτσιτς που μεγαλούργησε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και πέρασε για λίγο και από τον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 49-36, 66-56, 87-67

Τα άλλα ματς

Στα άλλα ματς της ημέρας, η ΤΣΣΚΑ κέρδισε την Μπασκόνια με 82-78 και η Εφές της Αρμάνι Μιλάνο με 101-95, αποκλείοντας τους Ιταλούς και διατηρώντας τις ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση.

Θυμίζουμε ότι οι “ερυθρόλευκοι” θέλουν και ήττα της Ζαλγκίρις Κάουνας από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ώστε αν νικήσουν αύριο Παρασκευή την Νταρουσάφακα στο ΣΕΦ, να περάσουν στα πλέι οφ.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: ΑΕΚ – Μπάμπεργκ 69-67: Νίκη, αλλά αποκλεισμός για την «Ένωση»

 

Προηγούμενο άρθρο Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: Νίκη που θα γράψει τους τίτλους τέλους του δράματος του κ. Τσίπρα
Επόμενο άρθρο Ολυμπιακός: Εκτός play offs της Euroleague