Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ο Χένρικσεν πάσχει από ανίατη μορφής καρκίνο

Ο Ρενέ Χένρικσεν μίλησε στην εφημερίδα «Ekstra Bladet»2 Μαΐου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 1:19 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:19 μμ


Είναι ίσως ο κορυφαίος αμυντικός στην ιστορία του Παναθηναϊκού, με τεράστια συμβολή στις ευρωπαϊκές πορείες του Τριφυλλιού στις αρχές του 2000.

Ο Ρενέ Χένρικσεν μίλησε στην εφημερίδα «Ekstra Bladet», για την ασθένειά του, η οποία είναι γνωστή και ως μυελωμάτωση. Πρόκειται ουσιαστικά για καρκίνο στο μυελό των οστών, μία πάθηση που σπάνια εμφανίζεται σε ανθρώπους κάτω των 50 ετών (ο Χένρικσεν δεν έχει κλείσει ακόμη τα 49 του χρόνια).

«Νόμιζα πως είχαν τελειώσει τα παιχνίδια της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα το αντιμετωπίζω αυτό ως τον αγώνα της ζωής μου», δήλωσε ο άλλοτε αγαπημένος λίμπερο της «πράσινης» κερκίδας.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κάνει ήδη χημειοθεραπείες και τον Αύγουστο θα ολοκληρώσει μία θεραπεία με βλαστοκύτταρα. «Ελπίζουμε ότι η νόσος θα… ηρεμήσει. Πρόκειται για ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια. Σαν αθλητής που ήμουν, με ενοχλεί ότι δεν μπορώ να… κερδίσω, ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω την ασθένεια. Σε αντάλλαγμα όμως μπορώ να το μειώσω στο ελάχιστο, οπότε μπορώ τουλάχιστον να παίξω για την ισοπαλία», κατέληξε, δείχνοντας ότι δεν έχει χάσει ακόμη το χιούμορ του.

Ο Χένρικσεν αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό από το 1999 έως το 2005, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο με το Τριφύλλι, αλλά παραμένει μέχρι σήμερα, ένας από τους πιο αγαπημένους ποδοσφαιριστές των φίλων της ομάδας.