Τα βρήκαν Σούπερ Λίγκα και Nova στο οικονομικό – Οριστικά χωρίς πλέι οφ το νέο πρωτάθλημα

4

Συμφωνία επήλθε ανάμεσα στην NOVA και την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, με αμοιβαίες υποχωρήσεις κι έτσι θα ξεκινήσει κανονικά το φετινό πρωτάθλημα.

Περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ θα δώσει η NOVA στην Superleague, κατόπιν της μείωσης ύψους 18%, η οποία συμπεριλαμβάνεται κανονικά. Ταυτόχρονα συμφωνήθηκε να δοθεί αποκλειστικά στους 12 «μικρούς» μια χορηγία ύψους 1.2 εκατομμυρίων ευρώ από τη Nova, ενώ οι 12 ομάδες θα «καρπωθούν» επιπρόσθετα ένα ποσό της τάξης των 800.000 ευρώ από την χορηγία Σαββίδη (Σουρωτή/ Μακεδονία Παλάς) για το νέο πρωτάθλημα. Θα μοιραστούν αθροιστικά, δηλαδή, 2 εκατομμύρια προκειμένου να καλυφθεί μέρος της μείωσης του 18% από την NOVA.

Τέλος, ο συνεταιρισμός ζήτησε από το συνδρομητικό κανάλι να ισχύσουν τα ίδια χρήματα (τα 30 εκατομμύρια, δηλαδή) και για την επόμενη σεζόν χωρίς να υπάρξει περαιτέρω μείωση.

Την ίδια στιγμή υπήρξε συμφωνία μεταξύ Λίγκας και NOVA ώστε φέτος να μην διεξαχθούν καθόλου πλέι οφ στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague.

Σε δηλώσεις του μετά την οριστική επίτευξη της συμφωνίας με τη NOVA ο πρόεδρος του συνεταιρισμού τόνισε πως το νέο πρωτάθλημα αρχίζει με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Αυτή ήταν μία καλοκαιρινή Αυγουστιάτικη μέρα, ήταν ένα μακρύ καλοκαίρι καθώς εκδηλώθηκαν παθογένειες πολλών χρονών. Αποδείξαμε όμως ότι η δημοκρατία θέλει αντοχές, ανοχές και αλληλοκατανόηση. Μπαίνουμε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα και ευχόμαστε στις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές να είναι γεροί στη νέα χρονιά.

Σήμερα το συμβούλιο αποδέχθηκε μνημόνιο συνεργασίας με την NOVA που είναι κοντά στα θέλω των 12 μικρών αλλά και αυτά των τεσσάρων μεγάλων ομάδων. Ένα μνημόνιο που θα βοηθήσει το πρωτάθλημα να πάρει την ανιούσα και να μην εξελιχθεί σε τουρνουά.

Σε μία πρωτόγνωρη διαδικασία πέντε συμβουλίων σε ένα μήνα, μάθαμε να συνεργαζόμαστε και να ακούμε περισσότερο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τον κ Γραμμένο αλλά και τον κ. Καλαντζή και υποσχόμαστε πως θα είμαστε αρωγοί στο έργο τους. Η ομοσπονδία είναι το δέντρο και εμείς είμαστε οι καρποί. Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους φιλάθλους των μικρών ομάδων να επιστρέψουν στα γήπεδα

Είμαστε το δημοφιλέστερο και λαϊκότερο άθλημα και θεωρούμε πως θα πρέπει δραστικά να αντιμετωπισθεί αυτό που λέγεται προϋπολογισμός. Είμαστε οι χρόνιοι αιμοδότες των ελληνικών ταμείων και θέλουμε να μεταφέρουμε την έκκληση μας στον υφυπουργό αθλητισμού».