Τι ονειρεύεται ο Αλέξης Κούγιας28 Φεβρουαρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 1:33 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:33 μμ


Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια έγινε στους εκπροσώπους του Τύπου κατά την αποχώρησή του από το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Δήμου Λαρισαίων για τη βράβευση των διακριθέντων της περασμένης χρονιάς.

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στον ημιτελικό με την ΑΕΚ, τον οποίο και χαρακτήρισε «ιστορικό», ενώ δεν έκρυψε τη δίψα του για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αναλυτικά δήλωσε:

«Η ΑΕΛ μετά από καιρό έπαιξε πλήρης. Ο προπονητής μετά από καιρό είχε όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Υπάρχουν μερικά προβλήματα μικροτραυματισμών αλλά θα ξεπεραστούν.

Για μένα είναι ένα ιστορικό ραντεβού. Ονειρεύομαι με την ΑΕΛ έναν τίτλο. Θέλω να είναι αυτή η χρονιά που θα το πάρουμε. Εμείς έχουμε την προοπτική της στόχευσης τίτλων και στο μέλλον. Γι’ αυτό προσπαθούμε συνεχώς να έχουμε ποδοσφαιριστές που τα συμβόλαια τους θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα έχουν ανανεώσει για περισσότερο χρόνο ακόμη και ποδοσφαιριστές που λήγουν και σε δύο χρόνια τα συμβόλαια τους.

Δηλαδή ο Ντέλετιτς, ο Φατιόν, ο Γκόλιας θα ανανεώσουν για παραπάνω. Ο Μασούρας έχει ανανεώσει ήδη για άλλα τρία χρόνια. Το συμβόλαιο του Ρέντζα που λήγει το καλοκαίρι θα ανανεώσει και αυτός για άλλα τρία χρόνια. Ολοι δηλαδή οι ποδοσφαιριστές που είναι αυτή τη στιγμή στην ομάδα έχουν συμβόλαια μεγάλης διάρκειας, εκτός του Περόνε.

Είμαι ικανοποιημένος γιατί μετά την μεγάλη αμφισβήτηση που είχαμε στα παιχνίδια του πρωταθλήματος στο δεύτερο γύρο και η εικόνα μας δεν ήταν καλή, τώρα είμαστε στο σωστό δρόμο.

Ήρθε και ο κ. Ντόστανιτς που είναι ένας άξιος σεβασμού προπονητής. Προσπαθούμε να προοδεύουμε. Θέλουμε να φανεί αυτή η πρόοδος και φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο με τον Πλατανιά. Ήταν πολύ σημαντικό ματς αυτό γιατί κατά την άποψη μου στο ημίχρονο αυτό κατακτήθηκε η παραμονή στην κατηγορία γιατί έχουμε 9 πόντους διαφορά από τον Απόλλωνα και από την Κέρκυρα 7 πόντους διαφορά και την έχουμε στην έδρα μας. Έχουμε τη Λαμία στην έδρα μας.

Όλα τα σημαντικά παιχνίδια με τους ανταγωνιστές μας είναι στην έδρα μας. Είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα με αυτούς στον πρώτο γύρο. Και είναι εξάποντα, καθώς γνωρίζετε. Αν είχαμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό θα έλεγα ότι βλέπουμε και την 5η θέση.

Όμως ο στόχος που είχαμε θέσει για μία θέση μεταξύ 5-10 θα επιτευχθεί.

Εκείνο που θέλω να πω μόνο είναι να γεμίσει το γήπεδο μας. Αυτό που θα πληρώσουμε στο κ. Πηλαδάκη για 18 αγώνες είναι 690 χιλιάδες ευρώ. Και το κάνω αίτημα να παίξει στην τηλεόραση αυτό που λέω.

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να πληρώνει αυτά τα χρήματα. Επιτέλους οι οπαδοί μας, γιατί γι΄ αυτούς πληρώνω αυτά τα χρήματα, να γεμίσουν το γήπεδο και να δοθεί ένα μήνυμα στην Ελλάδα ότι εκτός από αυτών των λεγομένων μεγάλων ομάδων, η άλλη μεγάλη ομάδα που έχει πολύ λιγότερες δυνατότητες οικονομικές καταφέρνει με την αγάπη και την προσέλευση του κόσμου να βλέπει τους «μεγάλους» στα ίσα.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί ερχόμαστε στην κατάρρευση του μονοπωλίου της NOVA. Η κεντρική διαχείριση έχει καταρρεύσει ήδη. Και είναι πολύ σημαντικό για τις τηλεοπτικές μονάδες να γνωρίζουν σε ποια ομάδα πρέπει να δώσουν χρήματα του χρόνου προκειμένου να εξασφαλίσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Κι επειδή τώρα το 77% του τηλεοπτικού συμβολαίου το έπαιρναν οι 4 μεγάλοι και εμείς οι υπόλοιποι 12 μοιραζόμαστε το 23%, δηλαδή ψίχουλα, χορηγό δεν είχαμε. Παρόλα αυτά, προοδεύσαμε… ».

Πηγή: gazzetta.gr