Τούντορ: «Όλοι ξέρουμε τον ρόλο των διαιτητών στην Ελλάδα»9 Ιουνίου 2017 · Ώρα δημοσίευσης: 6:04 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:47 μμ
Ï ðñïðïíçôÞò ôïõ ÐÁÏÊ Éãêüñ Ôïýíôïñ ìéëÜåé êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôçò êáèéåñùìÝíçò óõíÝíôåõîçò ôýðïõ ðñéí áðü ôïí áãþíá ÐÁÏÊ - ÊáìðÜëá ôùí ïìßëùí ôïõ UEFA Europa League ðïõ ðñáãìáôïðïéÞèçêå óôçí áßèïõóá óõíåíôåýîåùí ôçò Ôïýìðáò. Èåóóáëïíßêç, ÔåôÜñôç 25 Íïåìâñßïõ 2015. ÁÐÅ ÌÐÅ/PIXEL/ÌÐÁÑÌÐÁÑÏÕÓÇÓ ÓÙÔÇÑÇÓ


Ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Ιγκόρ Τούντορ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης τόσο για τον «δικέφαλο του Βορρά» όσο και για την Γαλατασαράι, την ομάδα που έχει αναλάβει τώρα. Μεταξύ άλλων, είπε πως «όλοι ξέρουμε τι ρόλο παίζουν οι διαιτητές στην Ελλάδα».

Αναλυτικά τα όσα είπε στον «Arena FM 89.4»:

Για την πορεία του στην Τουρκία και την Γαλατάσαραϊ:«Πάω καλά, ξεκίνησα από μια μικρή ομάδα στην Τουρκία, την Καραμπούκσπορ, πήγαμε πολύ καλά, είδε την εξέλιξη μου η Γαλατάσαραϊ και μου έκανε πρόταση μέσα στην χρονιά, την οποία και αποδέχτηκα. Τερματίσαμε στην τέταρτη θέση, είμαστε ικανοποιημένοι και εγώ αλλά και η διοίκηση και συνεχίζουμε με την προετοιμασία της νέας σεζόν».

Για το κύπελλο που πήρε ο ΠΑΟΚ: «Το έμαθα αμέσως! Παρακολουθώ συνεχώς τον ΠΑΟΚ, τους πρώην παίκτες μου και χάρηκα πάρα πολύ ,γιατί ο ΠΑΟΚ πήρε έναν τίτλο μετά από πολλά χρόνια. Το άξιζε ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αξίζει μόνο τίτλους».

Αναφορικά με τον Ίβιτς ο οποίος φεύγει από τον ΠΑΟΚ: «Είναι μια απόφαση του κ.Σαββίδη, αυτός είναι ο ιδιοκτήτης και έχει τον δικό του τρόπο να αποφασίζει. Στην πορεία του χρόνου πάντα φαίνεται η αλήθεια. Οι συχνές αλλαγές στον πάγκο, δεν είναι ο σωστός τρόπος για να χτιστεί μια ομάδα».

Για τον ΠΑΟΚ εν γένει: «Όλα εξαρτώνται από την διοίκηση και τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Όσο πιο σοβαρή είναι μια διοίκηση τόσο περισσότερους τίτλους κερδίζεις. Με την σοβαρότητα κερδίζει τίτλους. Αυτό ήταν το μυστικό στην Γιουβέντους, όπου έπαιζα εφτά χρόνια και παίρναμε τον έναν τίτλο μετά τον άλλον. Όταν είναι σοβαρή μία διοίκηση όλα είναι εύκολα. Κάνεις σωστές επιλογές και δείχνεις εμπιστοσύνη στους συνεργάτες σου. Μ’ αυτό τον τρόπο έρχονται και οι τίτλοι.

Ο ΠΑΟΚ με βάσει την δυναμική αλλά και τον κόσμο που έχει πρέπει να παλεύει για τίτλους, το πρωτάθλημα εννοώ και να τους κατακτά. Βέβαια δεν είναι εύκολο, υπάρχει ανταγωνισμός από την Αθήνα, αλλά υπάρχουν και οι διαιτητές που όλοι ξέρουμε τον ρόλο που παίζουν στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο μέγεθος ως σωματείο και περιμένω πολύ περισσότερα».

Για την φύγη του από τον ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να κοιτάω πίσω, ούτε θέλω να επιστρέψω στο παρελθόν, μ’ αρέσει να κοιτάω μπροστά. Πέρασα πολύ καλά στην ομάδα και στην Θεσσαλονίκη, δούλεψα σε μια μεγάλη ομάδα και αυτό που εύχομαι και ελπίζω πλέον, είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ ένα πρωτάθλημα. Καλό ήταν το κύπελλο, αλλά στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι το πρωτάθλημα. Βγάζει πολύ πάθος και έχει μεγάλο βεληνεκές αυτή η ομάδα».

Αναφορικά με τις διαφορές ελληνικού με τούρκικου πρωταθλήματος: «Υπάρχει ένα σαφές προβάδισμα σε σχέση με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μπροστά σε θέματα οργάνωσης, ανάπτυξης αλλά και νοοτροπίας. Έχει πολλά νέα γήπεδα και η κυβέρνηση βοηθάει την εξέλιξη των ομάδων και του ποδοσφαίρου. Έχει παίκτες γνωστούς και με μεγάλα συμβόλαια, τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι πάρα πολλά και όλα αυτά νομίζω ότι δίνουν ένα σαφές προβάδισμα στο τούρκικο πρωτάθλημα».