Βασιλακόπουλος: Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές, υπάρχει κανονισμός12 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:02 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:02 μμ


Θέση πάνω στο επίμαχο ζήτημα σχετικά με το αίτημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για ξένους διαιτητές στα ματς με τον Παναθηναϊκό πήρε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ανέφερε: “Κοιτάξτε, δεν έχουμε απόλυτη αρμοδιότητα σε αυτό. Όποιος δεν πάει καλά, οδηγείται στη μετάθεση. Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές, να σεβαστούμε τις προκηρύξεις και τους κανονισμούς της διαιτησίας. Αυτά που λένε κάποιοι… Λένε ότι στη VTB παίζουν ξένοι διαιτητές. Μα η VTB είναι πολυεθνικό πρωτάθλημα. Αυτός που τα γράφει αυτά, δεν το ξέρει; Όλα γίνονται με την έγκριση των εθνικών πρωταθλημάτων.

Έχουμε καλούς διαιτητές. Αν έρθουν ξένοι, μετά μπορεί να έρθει κάποιος και να πει ότι δεν τους θέλει και αυτό να γίνεται συνέχεια. Θα παίζουμε την κολοκυθιά; Εγώ είμαι υπέρ του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να είσαι σε όλα τα επίπεδα δυνατός. Και στη διοίκηση, στους παίκτες, στους διαιτητές, στους προπονητές.

Δεν είναι δικό μου θέμα, ή της ΕΟΚ. Είναι θέμα της ΚΕΔ, είναι ανεξάρτητη και αυτή έχει την αρμοδιότητα”.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Βασιλειάδης: Αποτρέπουμε την είσοδο των… ανεγκέφαλων στους αγωνιστικούς χώρους με το νέο Νόμο