Βασιλειάδης: Έκτακτη σύσκεψη με τους προέδρους Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ15 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:05 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:09 μμ


Έκτακτη σύσκεψη στις 21:30 το βράδυ της Παρασκευής κάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στο γραφείο του τους προέδρους των ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο και εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόθεση του υφυπουργού Αθλητισμού είναι να βρουν λύση, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στις 13 Φεβρουαρίου κΑι ενώ η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ανακοινώσει πως δεν θα κατέβει να αγωνιστεί στο ντέρμπι «αιωνίων» της 19ης αγωνιστικής της Α1 στο ΣΕΦ, προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή, από τη στιγμή που ορίστηκαν Έλληνες διαιτητές.

Εξάλλου, ολοκληρώθηκε νωρίτερα και η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι, με την παρουσία της ΔΕΑΒ, εκπροσώπων του ΕΣΑΚΕ και του Παναθηναϊκού όχι όμως του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «όλη την εβδομάδα που πέρασε ο Γ. Βασιλειάδης έκανε συναντήσεις με παράγοντες του μπάσκετ, συναισθανόμενος πως το μπάσκετ βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή».

«Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να εκτονωθεί η κρίση, αλλά οι παράγοντες και οι φορείς του μπάσκετ στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων καθώς κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη».

«Πλέον, ο Γ. Βασιλειάδης, σε μία ύστατη προσπάθεια για να βρεθεί λύση κάλεσε στο γραφείο του όλους τους εμπλεκόμενους».

«Αν δεν βρεθεί λύση, δεν θα φύγει κανείς από το γραφείο μου, ενώ όποιος φύγει αναλαμβάνει και την ευθύνη», ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Κλειστό θα μείνει το ΣΕΦ την Κυριακή