Βασιλειάδης: Όσο οι παράγοντες αντιμετωπίζουν τις ομάδες ως πολιτικά κόμματα δεν υπάρχει ελπίδα23 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:55 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:03 μμ


Την πεποίθηση ότι δεν θα μπορέσει να βελτιωθεί κάτι στον ελληνικό αθλητισμό όσο οι παράγοντες του αντιμετωπίζουν τις ομάδες ακόμη και ως πολιτικά κόμματα εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Επόμενη Ημέρα».

«Μηδέν ανοχή» με τον νέο Αθλητικό νόμο

«Αν η Λίγκα ήθελε να θέσει αυτά τα ζητήματα και να τα λύσει θα ήταν πάρα πολύ εύκολο, γιατί όλα ξεκινούν από την αδιαφορία του ίδιου του ποδοσφαίρου για το δικό του προϊόν. Είναι προφανές και δεν αφορά το ποδόσφαιρο, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά. Αν ήταν μόνο το ποδόσφαιρο, θα μπορούσες υπό συνθήκες να βρεις και μία λύση», ανέφερε για τα φαινόμενα βίας στους αγωνιστικούς χώρους.

«Υπάρχει πράγματι μια έξαρση το τελευταίο διάστημα, μέσα από τον πόλεμο των συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών. Όμως, μετά την ψήφιση του αθλητικού νόμου και τη χρήση του από την ελληνική δικαιοσύνη, ενώ συγκεκριμένες διατάξεις ψηφίστηκαν και από την αντιπολίτευση, έχουμε στείλει ένα μήνυμα: ότι υπάρχει μηδενική ανοχή.

Άμεσα, από την επόμενη ημέρα της σύλληψης, και είχαμε πολλές συλλήψεις αυτά τα χρόνια, ο παραβάτης νιώθει τον πέλεκυ της Δικαιοσύνης και πετυχαίνουμε άμεσα την απομάκρυνσή του από τα γήπεδα. Αυτό ήταν ένα από τα βασικά προβλήματα, απότοκο των καθυστερήσεων της ελληνικής δικαιοσύνης, για να είμαστε ειλικρινείς»
, ανέφερε.

Για το εάν υπάρχει διάθεση να βρεθεί λύση στα προβλήματα από τους παράγοντες υποστήριξε…

«Όσο οι παράγοντες δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό, γιατί θέλουν να βγάλουν χρήματα απ΄ αυτό, δεν το αντιμετωπίζουν δηλαδή σαν μία επιχείρηση και χρησιμοποιούν τις ομάδες τους για επίτευξη άλλων σκοπών, είτε για το προσωπικό όφελος είτε για να επιτύχουν πολιτικούς σκοπούς, χρησιμοποιώντας πολλές φορές ως πολιτικό κόμμα την ομάδα τους, τότε προφανώς και δεν υπάρχει ελπίδα. Προσπαθούμε και προσπαθώ εδώ και 2,5 χρόνια να θέσω την πραγματική ατζέντα. Πήραμε πρωτοβουλίες, προτείναμε την αναδιάρθρωση, προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα ασφαλές και στέρεο οικονομικό περιβάλλον που δεν θα έχει θέση γι’ αυτούς που δεν ενδιαφέρονται.

Εμείς φέρνουμε συνεχώς νέα νομοθετήματα

Νομίζω έχει καταδειχθεί, και παρ όλη τη σπέκουλα που υπήρχε, ο ΠΑΟΚ έχασε το πρωτάθλημα με δικαστικές αποφάσεις στο νομικό πλαίσιο που εμείς φέραμε, με βάση τους τακτικούς δικαστές που εμείς επιβάλλαμε, για να έχουμε ένα καθεστώς νομιμότητας για όλους κι έναντι όλων.

Εδώ και δύο χρόνια, μαζί με την ΟΥΕΦΑ και το συμβούλιο της Ευρώπης, για να μη νομοθετούμε όπως νομοθετούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, στον αέρα και στο κενό, έχουμε φτιάξει ομάδα εργασίας και φέρνουμε συνεχώς νομοθετήματα, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Βασιλειάδης για τα επεισόδια: Το πρόβλημα είναι η ατιμωρησία