Βασιλειάδης: Η εθνική ομάδα χάντμπολ κορασίδων έπραξε τα δέοντα και αποχώρησε από τον αγώνα με την ΠΓΔΜ

3
Ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μιλάει κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου από τον απερχόμενο υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, Αθήνα, Δευτέρα 07 Νοεμβρίου 2016. Ο Σταύρος Κοντονής αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Η διοίκηση της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος με την απόφαση αποχώρησης της Εθνικής ομάδας Χάντμπολ Γυναικών Κ17 από τον αγώνα με την ομάδα της FYROM, που επρόκειτο να διεξαχθεί στα Σκόπια και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος χάντμπολ Κ17 έπραξε τα δέοντα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Όπως σημειώνει, «ευρισκόμενη σε απόλυτη συνεννόηση με την ΓΓΑ και το ΥΠΕΞ, η ΟΧΕ είχε θέσει επισήμως και έγκαιρα το θέμα της τήρησης των διεθνών συμβάσεων σχετικά με τη χρήση τίτλων και συμβόλων από τους διοργανωτές των αγώνων. Από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χειροσφαίρισης δόθηκαν οδηγίες, οι οποίες τελικώς δεν τηρήθηκαν».

«Ο αποκλεισμός της εθνικής ομάδας και η επιβολή οικονομικού προστίμου, βάσει του κανονισμού αγώνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας μας βρίσκει αντίθετους. Σε κάθε περίπτωση η ΓΓΑ προτίθεται να καλύψει πλήρως την ΟΧΕ για ένα θέμα που δεν είναι αθλητικό, αλλά άπτεται των διεθνών και διπλωματικών σχέσεων της χώρας.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού, το ΥΠΕΞ και η ΟΧΕ ενεργούν συντονισμένα προς τους αρμόδιους διεθνείς αθλητικούς και άλλους φορείς για τη διευθέτηση του ζητήματος, ώστε να μη επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού.