«Βολές» του Πύρρου Δήμα κατά του Ράμα για τους Βορειοηπειρώτες13 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 2:09 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:11 μμ


Ο Πύρρος Δήμας πήρε θέση για όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Ήπειρο. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ο οποίος κατάγεται από την Χιμάρα επιτέθηκε στην Αλβανική Κυβέρνηση.

Ο γίγαντας Πύρρος καταγγέλλει τη συμπεριφορά της σε βάρος των συμπατριωτών του και κάνει λόγο για συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα, καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε: 

«Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου και την αγανάκτησή μου για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους εναντίον των δίκαιων, των συμφερόντων και των περιουσιών των συμπατριωτών και συντοπιτών μου στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, την Χειμάρρα.

Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, και καλούμε την Κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει έστω την ύστατη στιγμή την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα βάσει χαρτών ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει δια της διπλωματικής οδού τα δέοντα ώστε να καταστήσει σαφές προς την αλβανική πλευρά ότι παρόμοιες πρακτικές και πολιτικές εις βάρος Ελλήνων της γηγενούς μειονότητας στη γείτονα δεν θα γίνουν ανεκτές.

Εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά μας έτσι όπως αυτά προστατεύονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο».

Δείτε την ανάρτηση:

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: ΥΠΕΞ προς Αλβανία: Να ανακληθεί άμεσα η παραχώρηση οικοπέδων που ανήκουν σε ομογενείς