Η νέα έκθεση της Ferrari λέγεται «Michael 50»22 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:02 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:02 μμ


O τίτλος της νέας έκθεσης του μουσείου της Ferrari «Michael 50» αναφέρεται ξεκάθαρα στα 50 χρόνια που συμπλήρωσε ο μέγας Μίκαελ Σουμάχερ, στον οποίο και αφιερώνεται.

Η Ferrari τιμά στον Σούμι

«Michael 50» ονομάζεται η έκθεση που φιλοξενείται στο μουσείο της Ferrari από τις 3 Ιανουαρίου 2019, ημέρα κατά την οποία ο Μίκαελ Σουμάχερ συμπλήρωσε τα πενήντα χρόνια ζωής.

Με τον τρόπο αυτό η ιταλική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων τιμάει τον πιο πετυχημένο οδηγό της. Ο Γερμανός πολύ-πρωταθλητής έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία των Ιταλών.

Από το 1996 έως και το 2006 κατέκτησε πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα – όλα συνεχόμενα από το 2000 έως και το 2004. Την ίδια περίοδο η Ferrari κατέκτησε έξι τίτλους στους κατασκευαστές τις F1. Στην έκθεση οι επισκέπτες μπορούν να θυμηθούν πολλά από όσα έκανε ο επτά φορές τιτλούχος στην F1, ενώ παράλληλα θα μνημονευτεί η συνεισφορά του Γερμανού στην ανάπτυξη των αυτοκινήτων GT κατά την «παραμονή» του στο Μαρανέλο, τόσο ως οδηγός όσο και ως σύμβουλος.

Η έκθεση «Michael 50» διοργανώνεται σε συνεργασία με το Keep Fighting Foundation.