Η παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη είναι το «Εθνικό σπορ» για τους Έλληνες16 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 3:55 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:55 μμ


Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους που διεξάγει η Τροχαία κάθε εβδομάδα, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τους Έλληνες οδηγούς.

Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Την προηγούμενη βδομάδα (από 7 έως 13 Ιανουαρίου 2019) 378 συνεργεία της Τροχαίας τα οποία συγκροτήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, με έμφαση στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων ελέγχων, για πολλοστή φορά δεν ήταν ενθαρρυντικά: Ελέγχθηκαν συνολικά 2.282 οχήματα και βεβαιώθηκαν 327παραβάσεις, για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της της Θεσσαλονίκης (35), της Αττικής (32), του Ηρακλείου (23), της Φθιώτιδας (20), των Χανίων (19) και της Άρτας (16).

Η Διεύθυνση Τροχαίας τονίζει ξανά ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση στο επόμενο διάστημα και οι παραβάτες θα καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα και αφαιρέσεις αδειών κυκλοφορίας και οδήγησης, με στόχο τη συμμόρφωση και τη μελλοντική τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.