Τα αυτοκίνητα χωρίς κλειδί είναι η… χαρά του κλέφτη (video)31 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:04 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:50 πμ


Το σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί και της εκκίνησης του κινητήρα με κουμπί είναι χρηστικό στην καθημερινότητα, όμως όπως αποδεικνύεται, μπορούν να κάνουν εύκολη τη ζωή των ληστών.

Συγκεκριμένα, μια συσκευή ενίσχυσης σήματος (αναμετάδοσης συχνότητας) που... διατίθεται προς πώληση ακόμη και στο ίντερνετ βρίσκει τον κωδικό του κλειδιού και τον εκπέμπει δίπλα στο όχημα, με αποτέλεσμα αυτό να ξεγελαστεί και να νομίζει ότι ο πραγματικός πομπός είναι εκεί. Με τον ίδιο τρόπο το σύστημα επιτρέπει και την εκκίνηση του κινητήρα μέσω του κουμπιού και ο κλέφτης έχει γίνει… καπνός, οδηγώντας το αυτοκίνητο, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα! Έρευνα που έκανε η ADAC, αποδεικνύει ότι από τα 237 μοντέλα που συμμετείχαν, άνοιξαν τα 230. 

Οι επίδοξοι ληστές μπήκαν μέσα και έβαλαν μπρος κανονικά ενώ από τα 7 μοντέλα που περισσεύουν, τα τέσσερα άνοιξαν μεν αλλά δεν έπαιρναν μπρος. Δεν αναφέρεται ποια ήταν αυτά τα αυτοκίνητα όμως τα τρία που περισσεύουν, δεν κατάφεραν ούτε να ανοίξουν, ούτε φυσικά να πάρουν μπρος. Όλα τους ανήκουν στον όμιλο Jaguar Land Rover και πρόκειται για τα Land Rover Discovery, Range Rover και Jaguar I-Pace.

Παρακάτω βλέπουμε ένα βίντεο με δύο κλέφτες με ένα Audi A3 Sedan να προσεγγίζουν μια Mercedes-Benz, να την ξεκλειδώνουν και να την βάζουν μπροστά μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό!

Δείτε το

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»Έτοιμο το νέο Renault Clio (photos-video)