2019: Με αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις και τις αξίες μας1 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:26 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:31 μμ


Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, οι ευχές και οι προσδοκίες που συνοδεύουν την έλευση του καινούριου χρόνου δεν έχουν απλώς τυπικό – εορταστικό χαρακτήρα, αλλά στηρίζονται σε μια σταθερή και ουσιαστική βάση.

Το 2018 αποτέλεσε, ασφαλώς, ένα έτος-ορόσημο, που προσανατολίζει την πορεία της χώρας και του λαού μας σε μια νέα, δημιουργική κατεύθυνση.

Η έξοδος από τα μνημόνια αποτέλεσε ένα μείζονος σημασίας πολιτικό και οικονομικό επίτευγμα.

Ταυτόχρονα, η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών επιτρέπει την αποκατάσταση των αδικιών, την ανακούφιση των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από τα μνημόνια, την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, η οποία διαρρήχθηκε βίαια από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Η ελληνική κοινωνία αρχίζει να ξαναστέκεται στα πόδια της, να ξαναβρίσκει την αισιοδοξία της, την αυτοπεποίθησή της.

Την ίδια ώρα, η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της, αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό της ρόλο, αναλαμβάνει διεθνείς πρωτοβουλίες.

Kρίσιμο σταυροδρόμι το 2019

Από αυτή τη θετική αφετηρία εκκινεί το 2019. Μια χρονιά που, ασφαλώς, περικλείει πολλές και σημαντικές δυσκολίες και προβλήματα.

Κι αυτές οι δυσκολίες και τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο στις εσωτερικές εξελίξεις, αλλά προκύπτουν παράλληλα από την πολύπλευρη κρίση στην Ευρώπη και το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον ιδιαίτερα.

Το 2019 θα είναι ίσως καθοριστικό για το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης, εάν δεν αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και της ραγδαίας ανόδου της ακροδεξιάς.

Για την πατρίδα μας και τον λαό μας το 2019 αποτελεί ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Γιατί στις εκλογικές αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν θα κριθεί εάν ξεπεράστηκε οριστικά η μαύρη περίοδος των μνημονίων και της ξένης πατρωνίας απέναντι στις δυνάμεις του συστημικού – διαπλεκόμενου καθεστώτος που επιδιώκει τη μεγάλη ρεβάνς, την παλινόρθωσή του…

Πιστεύουμε ότι μέσα στο 2019 η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, με την εμπειρία και τη γνώση της σκληρής δοκιμασίας που πέρασε, θα δώσει τη δική της απάντηση.

Έχοντας σταθερό εφόδιο τις δημοκρατικές και προοδευτικές αξίες και αρχές που συγκροτούν τον ίδιο τον ιστορικό μας πολιτισμό.

«Νέα Σελίδα»

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 82 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Il Manifesto: Η Ελλάδα του 2019 αλλάζει σελίδα αφήνοντας πίσω της τα μνημόνια

2019: Πώς υποδέχθηκε η Ελλάδα το νέο έτος (photos)