Η αμαύρωση μιας επετείου4 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:51 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:53 μμ


Με τον όρο πατριωτισμός εννοούμε τον συναισθηματικό δεσμό που έχει ένα άτομο ή ένας πολίτης με την πατρίδα του. Αυτή η σχέση είναι σχεδόν ταυτόσημη με την εθνική περηφάνια.

Ο πατριωτισμός ορίζεται ως η αγάπη για την πατρίδα του καθενός μας, η οποία αναπτύσσεται χωρίς καμιά διάθεση υποτίμησης ή περιφρόνησης άλλου έθνους.

Την εβδομάδα που πέρασε κυριάρχησε στην επικαιρότητα η είδηση του ατυχούς δρώμενου που έγινε από κάποιες έφηβες στην παρέλαση περιφερειακού δήμου ανήμερα της εθνικής επετείου.

Οι παρελάσεις στην εθνική επέτειο εκφράζουν τον ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης για όλους αυτούς που υπηρέτησαν το ελληνικό έθνος στη δύσκολη ιστορική του πορεία.

Σχεδόν όλα τα δημοκρατικά κράτη στον πολιτισμένο κόσμο κινούνται προς την κατεύθυνση της ιστορικής τους μνήμης μέσω των παρελάσεων στις εθνικές τους επετείους.

Η συγκεκριμένη παρέλαση αμαυρώθηκε από το δρώμενο.

Θα είμαστε από τους τελευταίους σε αυτό τον τόπο που θα τα βάλουμε με παιδιά εφηβικής ηλικίας που θέλουν να εκφραστούν ακόμα και για πολιτικούς λόγους.

Θα είμαστε όμως οι πρώτοι που θα υπερασπιστούμε όλους αυτούς που τιμάμε στις εθνικές επετείους και οι οποίοι αγωνίστηκαν για να ελευθερώσουν μια ιστορική χώρα, για να μπορούν σήμερα να εκφράζονται ελεύθερα έφηβοι, αμαυρώνοντας όμως, δυστυχώς, τη μνήμη τους.

Το λυπηρό είναι ότι βρέθηκαν -ευτυχώς λίγοι- εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου με σαφή ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά, που προσπάθησαν να δώσουν πολιτική κάλυψη στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Όποιος αμαυρώνει την ιστορική μνήμη αυτού του τόπου και όποιος δεν σέβεται τους νεκρούς του θα μπει στο περιθώριο της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.

Το τελευταίο φυσικά και δεν αφορά σε δεκαεξάχρονους εφήβους, αλλά σε εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου που προσδοκούν περιθωριακά μικροκομματικά οφέλη, δίνοντας ιδεολογική κάλυψη σε όσους προσπαθούν να αμαυρώσουν την ίδια την Ιστορία της Ελλάδας.

«Νέα Σελίδα»

Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 126 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Τριπλό μέτωπο έντασης: Πρέσπες – Μεταναστευτικό – Ελληνοτουρκικά

Κινεζική ασπίδα στις τουρκικές προκλήσεις