Η Γνώμη της «Νέας Σελίδας»: 288 και για την ΑΟΖ16 Δεκεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:48 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:51 μμ


Η ψηφοφορία στα μέσα της εβδομάδας για την ψήφο των αποδήμων άνοιξε τον δρόμο. Παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις και τις κινήσεις τακτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, άνοιξε έναν άλλο δρόμο, τον τρίτο δρόμο της ειλικρινούς συναίνεσης έπειτα από μια δεκαετία νεοφιλελεύθερης ύφεσης και μονοπατιών με… αυταπάτες.

Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής γνώρισε έπειτα από πολύ καιρό την υπερψήφιση με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία (εξαίρεση το ΜέΡΑ25) μιας νομοθετικής ρύθμισης με εθνικό πρόσημο, η οποία δημιουργεί νέες συνθήκες ως προς την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ακόμη κι αν το ψηφισθέν πλέον νομοσχέδιο δεν είναι τέλειο, σίγουρα πρόκειται για τη βάση οικοδόμησης περαιτέρω πολιτικών συνεννοήσεων και προγραμματικών συγκλίσεων.

Παρ’ όλη τη δυσκολία συντονισμού με τις επιταγές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, στέλνοντας στο εξωτερικό -όχι αποκλειστικά μόνο στους Έλληνες- μήνυμα ομοψυχίας και ομόνοιας. Πρώτη φορά… συλλογικά και ομόθυμα.

Ζητούμενο αποτελεί στο εξής η αξιοποίηση στον μέγιστο δυνατό βαθμό αυτής της κοινοβουλευτικής παρακαταθήκης, ιδιαίτερα σε μια συγκυρία που οι προκλήσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας φλερτάρουν με την ύβρι κι εγείρονται φωνές συμπάθειας προς τους παραβάτες γείτονές μας από διαφορετικές πλευρές του πλανήτη.

Ένα μήνυμα υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας με 288 ψήφους είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Αν όχι τώρα, πότε;

«Νέα Σελίδα»

Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 132 την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Όλο το σχέδιο Ερντογάν – Τι κρύβει η «Γαλάζια Πατρίδα»

Αναμέτρηση εντυπώσεων και κοινωνικών παροχών για όλες τις πτέρυγες

Βουλή – Live: Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό