Η Γνώμη της «Νέας Σελίδας»: Εμπόρευμα και η ανθρώπινη ζωή5 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 4:45 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:08 μμ


Είναι γεγονός ότι οι φορείς της διαπλοκής και τα ασύδοτα κερδοσκοπικά – επιχειρηματικά συμφέροντα, σε πλήρη κάλυψη και «συνεργασία» με κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, διείσδυσαν και επεξέτειναν τις δραστηριότητές τους σε κάθε, σχεδόν, τομέα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Προκαλεί όμως ιδιαίτερη οργή η ασύδοτη κερδοσκοπική τους δράση στον τομέα της υγείας, τον πιο ευαίσθητο από όλους τους θεσμούς του κοινωνικού κράτους.

Οι συνέπειες είναι τραγικές. Από τη μια πλευρά «κατεδαφίζεται» και εμπορευματοποιείται ο κρίσιμος τομέας της υγείας. Από την άλλη πλευρά δρα συντεταγμένα ένας ολόκληρος μηχανισμός κερδοσκοπίας που θεωρεί ότι η ατιμωρησία του είναι δεδομένη.

Το «Ερρίκος Ντυνάν» πωλείται στην Τράπεζα Πειραιώς στο ένα δέκατο της πραγματικής του αξίας. Η ασύδοτη κερδοσκοπική δράση στον τομέα του φαρμάκου έχει επιφέρει απώλειες 85 δισ. ευρώ (με τους μετριότερους υπολογισμούς) στο διάστημα 2000-2014… Το ΚΕΕΛΠΝΟ «ταΐζει» με δεκάδες εκατομμύρια «ημέτερους» προκειμένου να διαφημίσουν και να «νομιμοποιήσουν» τη δράση των κερδοσκοπικών δικτύων…

Όμως ο τομέας της υγείας αφορά στην επιβίωση, στην περίθαλψη, στη σωστή αντιμετώπιση της ασθένειας, στη διασφάλιση φτηνών και κατάλληλων φαρμάκων… Αφορά στην ίδια τη ζωή ενός ολόκληρου λαού, αφορά στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Αυτό το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια τα μετέτρεψαν όλοι αυτοί σε εμπόρευμα και κερδοσκόπησαν πάνω στις ανθρώπινες ζωές. Τα ποινικά αδικήματα θα τα αναζητήσει βεβαίως η Δικαιοσύνη. Όμως τα ηθικά και πολιτικά εγκλήματα θα μείνουν απαράγραπτα. Γιατί δεν χωρούν καμιά ανοχή, καμιά επιείκεια, καμία συγγνώμη.

«Νέα Σελίδα»

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 74 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Πόρισμα – βόμβα για το «Ερ.Ντυνάν»: Στο στόχαστρο Λοβέρδος – Γεωργιάδης – Βορίδης

Η αμηχανία Μητσοτάκη για την υπόθεση Παπαντωνίου

Φαρμακερό σχόλιο Καμμένου για ΝΔ και τον γάμο του Μπακογιάννη