Η Γνώμη της «Νέας Σελίδας»: Σε πλήρη πανικό οι καταστροφολόγοι22 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 5:13 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:13 μμ


Η έξοδος από τα μνημόνια, όπως και η πορεία ανασυγκρότησης της παραγωγικής δομής και της κοινωνίας έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό, ένα «αποπνικτικό» περιβάλλον για το σύστημα της διαπλοκής και τους κομματικούς του εκπροσώπους.

Ιδιαίτερα η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει επιδοθεί σε μια συστηματική εκστρατεία καταστροφολογίας και υπονόμευσης, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και της ίδιας της προοπτικής της χώρας.

Ένα μικρό απάνθισμα από το «Ευαγγέλιο» της καταστροφολογίας που κατακλύζει τα συστημικά ΜΜΕ καθημερινά: οι παροχολογίες του Τσίπρα θα τινάξουν στον αέρα την οικονομία και θα εξοργίσουν τις αγορές· τα ομόλογά μας είναι απαγορευτικά για δανεισμό· οι τράπεζες καταρρέουν – θέμα στο οποίο η προβοκάτσια και η ανευθυνότητα ξεπέρασαν κάθε όριο. Ομως το πιο μεγάλο πολιτικό «παιχνίδι» του συστημικού – διαπλεκόμενου «τόξου», στο οποίο οι κομματικοί εκπρόσωποι του «συστήματος» εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες, είναι η περικοπή των συντάξεων.

«Γονυπετής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακαλούσε την Άνγκελα Μέρκελ να εμμείνει στην περικοπή των συντάξεων, ενώ οι επίσημοι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών λοιδορούνται και καταγγέλλονται όταν δηλώνουν ότι δεν είναι δημοσιονομικά αναγκαία η περικοπή αυτή. Μήπως τυχαία «έφαγε πόρτα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την περασμένη Πέμπτη; Στην «πρώτη γραμμή» και οι θύλακες και οι φορείς του «συστήματος»: ο Γιάννης Στουρνάρας απειλεί – σε εβδομαδιαία τουλάχιστον βάση – ότι αλίμονό μας αν δεν περικοπούν οι συντάξεις, ενώ οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ και οι γνωστοί «κουκουλοφόροι των μνημονίων», που έδρασαν ως υπηρετικό προσωπικό του ΔΝΤ και των δανειστών, απειλούν με τέταρτο και πέμπτο μνημόνιο, εάν δεν περικοπούν οι συντάξεις.

Η καταστροφολογία, ωστόσο, καταρρέει μπροστά στην ίδια την πραγματικότητα. Ούτε οι συντάξεις θα περικοπούν ούτε η θετική πορεία της χώρας θα ανακοπεί. Αντίθετα, η καταστροφολογία και οι ανεύθυνες και δόλιες μεθοδεύσεις θα μετατραπούν σε μπούμερανγκ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα συμφέροντα που ο ίδιος εκπροσωπεί.

«Νέα Σελίδα»

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 72 της «Νέας Σελίδα» την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Όλα τα μέτρα κατά της ανεργίας – 88.500 θέσεις εργασίας και μισθοί έως 1.600 ευρώ

Ιστορική απόφαση στα Σκόπια – Το «Ναι» δικαίωσε τον Τσίπρα

La Tribune για συντάξεις: Η ΕΕ δεν απαιτεί από την Ελλάδα να τις κόψει