ΝΔ: Όταν η χυδαιολογία γίνεται μπούμερανγκ11 Φεβρουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:33 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:50 μμ


Όσοι θεωρούν ότι οι ύβρεις, οι ανοίκειες και χυδαίες εκφράσεις, οι ανυπόστατες κατηγορίες και η συστηματική καλλιέργεια κλίματος αποσταθεροποίησης μπορούν να εκληφθούν και να δράσουν ως πολιτικά «επιχειρήματα» κατά της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού ή του προέδρου της Βουλής πλανώνται οικτρά.

Γιατί η ευτέλεια και η χυδαιότητα, όχι μόνο δεν μετασχηματίζονται σε πολιτικό λόγο, αλλά επιστρέφουν αυτούσιες στους εκφραστές τους για να καταδείξουν την ανευθυνότητα, την πολιτική ανεπάρκεια, την αναξιοπιστία τους.

Η ακροδεξιά ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και η «ομοούσιος» ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής υπέστησαν πρόσφατα δύο σοβαρές πολιτικές ήττες στο Κοινοβούλιο, τόσο με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όσο και με την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Εξάλλου, μετά την έξοδο από τα μνημόνια και τα πρώτα θετικά κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης, οι δύο αυτές ψηφοφορίες αποτελούσαν για τις ηγεσίες των δύο κομμάτων τη μεγάλη τους ελπίδα, το τελευταίο τους «ατού» για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό και αντέδρασαν με τόσο χυδαίο και ακραίο τρόπο.

Αποδεικνύουν την περιφρόνηση που τρέφουν για τους νόμους

Με την αγοραία έκφραση «κυβέρνηση-κουρελού» δεν μπορούν όλοι αυτοί, βεβαίως, ούτε να απαξιώσουν ούτε να κλονίσουν την κυβέρνηση.

Αποδεικνύουν όμως την περιφρόνηση που τρέφουν για τους νόμους, τους κοινοβουλευτικούς κανόνες, τις συνταγματικές επιταγές.

Οι ηγεσίες αυτές, έχοντας αντικαταστήσει την πολιτική με ύβρεις και χυδαιότητες, δεν μπόρεσαν ποτέ να κατανοήσουν ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν στηρίζονται απλώς σε αριθμητικούς κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αλλά σ’ ένα ανεκτίμητο πολιτικό κεφάλαιο που εκφράζει την επιθυμία και την προσδοκία της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας να βγούμε από την κρίση και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο αύριο.

Σε μας δεν ταιριάζει ως απάντηση η έκφραση «αντιπολίτευση-κουρελού». Άλλωστε, το σημερινό ιδεολογικοπολιτικό ένδυμα της ΝΔ ράφτηκε στα εργαστήρια της διαπλοκής από τα πρωτοπαλίκαρα του Γιώργου Καρατζαφέρη και από τον πρωτομάστορα της πατριδοκάπηλης εθνικοφροσύνης Αντώνη Σαμαρά.

Έχει χρώμα φαιομέλαν με χρυσαυγίζουσες ανταύγειες και στην ούγια γράφει, ως απόδειξη γνησιότητας, «ΛΑΟΣΠολιτική Ανοιξη».

Όσο για την κεντροδεξιά «διακόσμηση», γίνεται οριακά ανεκτή για εμπορικούς – ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους…

«Νέα Σελίδα»

Δημοσιεύθηκε στο φύλλο 88 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 10/2/2019.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

«Άδειασμα» Ντόρας σε Κυριάκο: Θα αποκαλώ την πΓΔΜ Βόρεια Μακεδονία

Η Σπυράκη «τελείωσε» τον Μπογδάνο από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Μπογδάνος: Σιγή ιχθύος από τη ΝΔ – Νέα επίθεση κατά της ΕΡΤ (photo)