Τραμπ: Ο πλανητάρχης που έγινε… φαφλατάρχης21 Οκτωβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 10:32 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:34 μμ


Απάτη χαρακτηρίζει τη συμφωνία ΤουρκίαςΗΠΑ για πενθήμερη κατάπαυση του πυρός στη Συρία το Δημοκρατικό Κόμμα και προσθέτει ότι ο Ερντογάν πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή να παραμείνει ο στρατός του μέσα στη Συρία, εκθέτοντας για μια ακόμα φορά την αμερικανική υπερδύναμη.

Του Πάνου Κολιοπάνου

Το σίριαλ της «αντιπαράθεσης» Τραμπ – Ερντογάν έχει αρκετά επεισόδια.

Όταν η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει τους ρωσικούς πυραύλους S-400, ο Τραμπ απείλησε τον Ερντογάν με εξοντωτικές κυρώσεις.

Ο σουλτάνος τον αγνόησε και αγόρασε τους πυραύλους.

Ο Τραμπ «ξέχασε» τις κυρώσεις.

Όταν δε ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αποσύρει τις στρατιωτικές δυνάμεις από τη Συρία, ο Ερντογάν είπε ότι θα εισβάλει στη Συρία για να εξοντώσει τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ του έστειλε επιστολή και απειλούσε ότι θα καταστρέψει την τουρκική οικονομία, ενώ αποκάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο ηλίθιο!

Ο «ηλίθιος» εισέβαλε στη Συρία, εκτόπισε 300.000 αμάχους και δήλωσε μέσω κύκλων του ότι πέταξε την επιστολή στον κάλαθο των αχρήστων.

Ξεσηκώθηκε η υφήλιος, σύσσωμο το Κογκρέσο (Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι) ζήτησε αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, ο Τραμπ ανακοίνωσε κυρώσεις-χάδι κι έστειλε τον αντιπρόεδρό του στην Άγκυρα.

Αυτός ανακοίνωσε πενθήμερη κατάπαυση του πυρός και ο Πρόεδ΄ρος του δήλωσε περιχαρής ότι το πρόβλημα λύθηκε και ο «ηλίθιος» Ερντογάν είναι σκληρός και εκπληκτικός ηγέτης.

Ανακαλούνται δε οι επιβληθείσεις κυρώσεις.

Ο «εκπληκτικός» σουλτανίσκος δηλώνει ότι «πήρε αυτό που ήθελε», ο τουρκικός στρατός παραμένει μέσα στη Συρία και οι ισλαμιστές κατσαπλιάδες σύμμαχοί του συνεχίζουν τις σφαγές.

Και όλη η υφήλιος έχει μείνει με το στόμα ορθάνοιχτο.

Με τον πλανητάρχη που έγινε φαφλατάρχης και τον Τούρκο απολυτάρχη να αλωνίζει ανενόχλητος στην πιο ευαίσθητη περιοχή της υδρογείου.

Γαία πυρί μιχθήτω και ο Θεός (ή ο Αλλάχ) βοηθός…

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Στάγδην» στο φύλλο 124 της «Νέας Σελίδας» την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Ο απρόβλεπτος Τραμπ ανησυχεί την Αθήνα

Το θέατρο του παραλόγου από Ερντογάν – Τραμπ