ΑΑΔΕ: Σε εξέλιξη έρευνα για Ριχάρδο και κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού30 Νοεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 3:06 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:06 μμ


Νέα στοιχεία για τις εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία μέσω του «Ελευθέριος Βενιζέλος», έρχονται στην δημοσιότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», εδώ και δύο μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που ανατέθηκε σε μεγάλη Δ.Ο.Υ και έχει να κάνει με τις εξαγωγές χρυσού πέντε εταιρειών, που όπως φαίνεται πίσω κρύβεται η ομάδα του Δημητρίου Ριχάρδου Μυλωνά.

Εισέπρατταν και ΦΠΑ

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι έκαναν εξαγωγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ με νομιμοφανείς διαδικασίες και στη συνέχεια φέρεται να εισέπρατταν και ΦΠΑ.

Μάλιστα, η υπόθεση ξεκίνησε από την παρατηρητικότητα των υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ που κατάλαβαν ότι κάτι συνέβαινε καθώς διαπίστωσαν ότι υπήρχαν εικονικές δηλώσεις εισοδήματος και ΦΠΑ.

Οι υπάλληλοι ήρθαν σε ήρθαν σε επαφή με τους διαχειριστές των εταιρειών και όταν αυτοί δεν προσκόμισαν τα απαιτούμενα παραστατικά τότε επεβλήθησαν πρόστιμα που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ.

Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Ριχάρδος: Οι θησαυροί που έκρυβε ο «βασιλιάς του χρυσού» και το μυστικό χυτήριο (video)

Μένιος Φουρθιώτης: Τι απαντά για την εμπλοκή του στην υπόθεση «Ριχάρδος» (video)