Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Διεκδικεί αποζημίωση 10.000 ευρώ με αγωγή κατά της Παπακώστα22 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 6:53 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:57 μμ


Το ποσό των 10.000 ευρώ διεκδικεί από το Ελληνικό Δημόσιο μετά τις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα, ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που κατηγορείται στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Ο κατηγορούμενος με αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του Δημοσίου διεκδικεί αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη από δηλώσεις της υφυπουργού.

Κατά τον ενάγοντα, η Κ. Παπακώστα ως εκπρόσωπος δημόσιας αρχής «προέβη ανεπιτρέπτως και παρανόμως, σε άμεση προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητας μου» εκφράζοντας «την βεβαιότητά της περί της ενοχής μου και μάλιστα, αμέσως μετά την σύλληψη μου και προ πάσης γνώσης της περί σε βάρος μου κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον προτού απολογηθώ».

Ο Α. Λυκουρέζος αναφέρει πως «εθίγη βαρύτατα η προσωπικότητα μου καθώς δεν εθίγει μόνο η επαγγελματική μου αξιοπιστία αλλά και η τιμή και η υπόληψη μου δια της διατύπωσης της ως άνω απόλυτης θέσης περί βέβαιης ενοχής μου, εκφραζόμενη δια επίσημων χειλέων δημόσιας αρχής..».

Και τονίζει πως αποτέλεσμα των επίμαχων δηλώσεων της εναγόμενης είναι η δημιουργία ενός έντονα αρνητικού, νοσηρού και τοξικού κλίματος σε βάρος του, «το οποίο υποσκάπτει ευθέως τα εχέγγυα για την ορθή ποινική μεταχείριση μου».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Καταθέτει αγωγή κατά της Κατερίνας Παπακώστα

Μαφία των φυλακών: H απάντηση της Παπακώστα στην αγωγή Λυκουρέζου

Μαφία των φυλακών: Συνεργός του «αρχηγού» ο κρατούμενος που δολοφόνησαν

«Μαφία» Κορυδαλλού: Στραγγάλισαν μέλος του κυκλώματος στις φυλακές (video)