Απαγωγή Λεμπιδάκη: Μετά από 41 ημέρες σιωπής οι δράστες επικοινώνησαν με την οικογένεια του επιχειρηματία

3

 

Μετά από διάστημα 41 ημέρων… σιωπής, οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη επικοινώνησαν με την οικογένεια του κρητικού επιχειρηματία με ένα γραπτό μήνυμα. «Είμαστε εδώ», είναι οι δύο λέξεις που περιέχονται στο sms των δραστών οι οποίοι είχαν διακόψει απότομα τις διαπραγματεύσεις με τους στενούς συγγενείς του θύματος.

Εχουν περάσει 89 ημέρες από τη στιγμή που ο 54χρονος άνδρας βρίσκεται στα χέρια των απαγωγέων, με τους αστυνομικούς να χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως τη σοβαρότερη και δυσκολότερη απαγωγή που έχουν αντιμετωπίσει. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει να εντοπίσουν τους δράστους και να καταφέρουν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης να επιστρέψει σώος και πάλι στην οικογένεια του, από την πρώτη στιγμή που έσπευσαν στην Κρήτη για να στήσουν το επιχειρησιακό τους δίκτυο κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με επαγγελματίες κακοποιούς οι οποίοι δεν θα έπεφταν σε λάθη που θα πρόδιδαν τη θέση τους. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν με τους απαγωγείς να ζητούν από την οικογένεια 100 εκατομμύρια ευρώ για να πέσουν μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις στα 50 εκατομμύρια. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα βρίσκονταν κάποιο σημείο σύγκλισης και ο επιχειρηματίας θα απελευθερώνονταν ξαφνικά οι απαγωγείς έστειλαν ένα γραπτό μήνυμα με το οποίο ανέβαζαν και πάλι το ποσό τον λύτρων.«Θέλουμε 70 εκατομμύρια ευρώ. Αλλιώς χάσατε εσείς, χάσαμε κι εμείς».

Μετά από αυτό το μήνυμα που στάλθηκε πριν 41 ημέρες, οι δράστες σιώπησαν με την οικογένεια να βυθίζεται στην απόγνωση. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες οι συγγενείς του με ανακοίνωση τους που έδωσαν στη δημοσιότητα γνωστοποιήσαν το τέλος των διαπραγματεύσεων. Τελίκα οι δράστες επανήλθαν με νέο γραπτό μήνυμα, ωστόσο δεν έδωσαν και κάποια σημεία ζωής του επιχειρηματία. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αξιολογούν την κίνηση αυτή των απαγωγέων ως ένα σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με τελικό στόχο την απελευθέρωση του απαχθέντα.

Αυτός εξάλλου ήταν και ο στόχος της επιστολής της 16ης Ιουνίου που εστάλη με τη συναίνεση στελεχών της ΕΛΑΣ. Να ασκηθεί πίεση στους απαγωγείς να στείλουν κάποιο σημάδι επικοινωνίας καθώς τότε είχαν συμπληρωθεί, όπως αναφερόταν στην επιστολή, «53 ημέρες χωρίς νέα για την κατάσταση» του επιχειρηματία.

Είχε προηγηθεί μόνο ένα βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων στο οποίο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εκτός από το να διαβεβαιώσει τους συγγενείς του για την κατάσταση της υγείας του, έκανε αναφορές και στον Εμμανουέλ Μακρόν προκειμένου οι απαγωγείς έτσι να δείξουν ότι οι εικόνες ήταν πρόσφατες.