Απεργία: Παραλύει η χώρα – Όλοι όσοι απεργούν αύριο Τρίτη (video)23 Σεπτεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:03 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:11 μμ


Παραλύει η χώρα αύριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχθεί ενάντια στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στην απεργία συμμετέχουν:

  • ΑΔΕΔΥ
  • ΟΛΜΕ 
  • ΠΝΟ 
  • ΟΤΟΕ

Αναλυτικά αύριο απεργούν:

  • εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι, καθηγητές)
  • νοσοκομειακοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό
  • δικαστικοί υπάλληλοι

Παράλληλα, με τρίωρη στάση εργασίας συμμετέχoυν η ΕΣΗΕΑ και τα ΜΜΕ (12:00 – 15:00).

Πώς θα κινηθούν αύριο τα μέσα μεταφοράς

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν για αύριο η ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας-Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα είναι αύριο τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία και οι συρμοί στο δίκτυο της γραμμής 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ), λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισαν η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ αντίστοιχα.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι σε μετρό (γραμμή 2 και 3) και τραμ συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με στάσεις εργασίας. Συγκεκριμένα,το μετρό θα λειτουργεί από 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ και το τραμ θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς διεκδικούν την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων και αγωνίζονται για δημόσιες συγκοινωνίες στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της 24ης Σεπτεμβρίου στις 11 πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, αφού στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ.

Επίσης, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα τρένα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ως εκ τούτου αναμένεται ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για τις ακυρώσεις δρομολογίων.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι