Άρειος Πάγος: Εισαγγελική παρέμβαση για τον εκφοβισμό βουλευτών12 Ιανουαρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 3:56 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 3:58 μμ


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για την προσπάθεια εκφοβισμού βουλευτών των ΑΝΕΛ, με στόχο να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελο Ιωαννίδη, τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Σύμφωνα με το documentοnews.gr στέλεχος της μεγαλύτερης νομαρχιακής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας (Σπύρος Αβραμάκος) ζητεί από τους παραλήπτες μηνύματος που αποστέλλεται, να απειλούν τους βουλευτές να μην στηρίξουν την συμφωνία, ενώ παραθέτει τα ονόματα και τα τηλέφωνα των βουλευτών που φέρονται ότι θα ψηφίσουν θετικά.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Στέλνουμε μήνυμα ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό δεν θα ξεχαστεί. Να μην τολμήσουν να προδώσουν την Μακεδονία».

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Μαξίμου: Με την καθοδήγηση Μητσοτάκη ο μηχανισμός της ΝΔ επιχειρεί να τρομοκρατήσει βουλευτές

ΝΔ: Αυτό είναι το στέλεχος που παρότρυνε σε εκφοβισμό βουλευτών (photos)