ΑΣΟΕΕ: Καρέ – καρέ η επιχείρηση της ΕΛΑΣ – Σοκάρουν τα ευρήματα (video)10 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 8:58 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 8:58 μμ


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του Open TV Μίνα Καραμήτρου οι αντιεξουσιαστές χρησιμοποιούσαν με το «έτσι θέλω» δύο αίθουσες στα υπόγεια του Πανεπιστημίου και άλλη μία στον δεύτερο όροφο. Άλλες φορές μετατρέπονταν σε κρησφύγετα και άλλες ως ορμητήρια.

Οι αστυνομικές αρχές γνωρίζουν ότι περίπου 150 άτομα έδιναν καθημερινά το παρών εκεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετές φορές οι αντιεξουσιαστές έβγαιναν στην Πατησίων, έκαναν επιθέσεις στους αστυνομικούς και στη συνέχεια επέστρεφαν εκεί. Στη συνέχεια άλλαζαν ρούχα για να μην μπορούν οι αστυνομικοί να τους αναγνωρίζουν και να σχηματίζουν δικογραφία σε βάρος τους.

Οι ίδιες αίθουσες έχουν χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο από τους μικροπωλητές που για χρόνια βρίσκονταν στην οδό Πατησίων. Αυτό συνέβαινε όταν οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν τις σχετικές επιχειρήσεις απομάκρυνσής τους από την είσοδο του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η επιχείρηση αυτή έγινε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Τα ευρήματα

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της αστυνομίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες, ρούχα και υλικά για κάλυψη χαρακτηριστικών προσώπου, καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου, κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Οι χώροι σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου.

Όπως τονίζεται σχετικά η ΕΛ.ΑΣ «θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τη νομοθεσία σε κάθε περίπτωση που επιχειρηθεί από οποιονδήποτε η ανακατάληψη χώρων που αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους, μετά από καταλήψεις».

Δείτε το video:

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: ΕΛ.ΑΣ: Ευτυχώς προλάβαμε, τρομάζει η ποσότητα των εκρηκτικών υλών που κατασχέσαμε