Χάκαραν το αθλητικό site της ΕΡΤ Τούρκοι εθνικιστές (photo)28 Δεκεμβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 6:04 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:04 μμ


Τούρκοι εθνικιστές χάκαραν το site της ΕΡΤ και συγκεκριμένα αυτό της αθλητικής ενότητας.

Άφησαν μάλιστα και προειδοποίηση ότι μπορούν να επαναληφθούν γεγονότα όπως η καταστροφή της Σμύρνης.

Όποιος το μεσημέρι της Παρασκευής πληκτρολογούσε τη διεύθυνση sports.ert.gr αντί για το αθλητικό μίνι σάιτ των κρατικών καναλιών της ΕΡΤ οδηγούνταν σε μία εικόνα ενός τουρκικού τανκ το οποίο συνόδευε μία φράση.

Η φράση, μεταξύ άλλων, έλεγε ότι «κάνουμε ξεκάθαρο σε όσους συμπεριφέρονται εκτός ορίων ότι η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί όπως στις 7 Σεπτεμβρίου του 1922».

Η συγκεκριμένη ημερομηνία παραπέμπει στην καταστροφή της Σμύρνης από τα στρατεύματα του Κεμάλ Ατατούρκ και την έναρξη της προσφυγικού δράματος των ελληνικών (αλλά και των αρμενικών) πληθυσμών.

Αμέσως, μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός οι άνθρωποι της ΕΡΤ άρχισαν τις διαδικασίες έτσι ώστε το site να απαλλαχθεί από τους «απρόσκλητους επισκέπτες» και να επανέλθει στη φυσιολογική μορφή του.

Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα δεν έχει επανέλθει ακόμα και παραμένει προσωρινά εκτός λειτουργίας. 

Το χακάρισμα του ΥΠΕΞ και η διάψευση της ελληνικής πλευράς – Απείλησαν ότι θα χακάρουν ελληνικά ΜΜΕ

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο ημέρες Τούρκοι χάκερς ισχυρίστηκαν ότι «έριξαν» την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ και υπέκλεψαν μέιλ, ενώ η ελληνική πλευρά διέψευσε κατηγορηματικά

Με την ονομασία «κυβερνοπολεμιστές επιδρομείς» μια ομάδα Τούρκων χάκερ, ισχυρίστηκε ότι έριξε το σύστημα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και την σελίδα της εθνικής στρατηγικής του ελληνικού ΥΠΕΞ, όπως οι ίδιοι ανέφεραν. «Μπορεί μια νύχτα να έρθουμε ξαφνικά, τα νεύρα μας έχουν χτυπήσει κόκκινο. Προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όρια και τους υπενθυμίζουμε ότι η ιστορία μια μέρα θα επαναληφθεί» κάνοντας σαφείς αναφορές στην μικρασιατική καταστροφή.

Όλα αυτά τα έκαναν ως απάντηση στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. «Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε» δήλωσε στις 24 Δεκεμβρίου ο Πάνος Καμμένος, στέλνοντας εκ νέου μήνυμα στην Τουρκία για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου.

Όπως λένε, έσπασαν τους κωδικούς και μπήκαν σε ελληνικούς λογαριασμούς, ενώ απειλούν να χτυπήσουν και Μέσα Ενημέρωσης, «αν συνεχίσει την ίδια τακτική η ελληνική κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Εξωτερικών, διαμηνύει μέσω κύκλων ότι δεν υπήρξε ποτέ καμία παραβίαση κι όταν γίνεται κάτι τέτοιο, αντιμετωπίζεται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Κύκλοι του υπουργείου διέψευσαν κατηγορηματικά την «τουρκική εισβολή» των χάκερς. Η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί, λένε οι αρμόδιοι τονίζοντας ότι δεν υπήρξε κυβερνοεισβολή ούτε στην ιστοσελίδα ούτε και στα μέιλ του υπουργείου.

Οι Τούρκοι πάντως, συνεχίζουν να προκαλούν ποικιλοτρόπως και χθες (25/12) ανήμερα των Χριστουγέννων, τουρκικά μαχητικά παραβίασαν το ελληνικό FIR. Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά μαχητικά F16 πέταξαν το μεσημέρι πάνω από τη Μεγίστη και τη Στρογγυλή. Τα τουρκικά μαχητικά μπήκαν στο FIR Αθηνών στις 15:04 και πέταξαν πάνω από τα δύο νησιά σε πολύ μεγάλο ύψος -κοντά στα 9χλμ από το έδαφος. Τρία λεπτά αργότερα, άλλο ζευγάρι τουρκικών μαχητικών πέταξε πάνω από την ακριτική Ρω.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ 

 

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Τουρκικό Υπεξ: Μη αποδεκτή η άδεια Κουφοντίνα

Προκαλεί η Τουρκία: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η Εισβολή στην Κύπρο

Καμμένος για Τουρκία: Όποιος αμφισβητήσει την εθνική μας ακεραιότητα θα τον τσακίσουμε