Χανιά: Νεαρός καταδικάστηκε για αποπλάνηση μικρού αγοριού28 Ιουνίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 5:27 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 5:27 μμ


Σε πέντε χρόνια φυλάκισης, καταδικάστηκε ομόφωνα σήμερα ένας 36χρονος Χανιώτης που κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου όταν αυτό ήταν σε ηλικία κάτω των 14 ετών και κάτω των 12 ετών.

Ωστόσο το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ενώ η ποινή του είναι μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2013 ο νεαρός -συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας του παιδιού- είχε υποχρεώσει τον 13χρονο σε παρά φύση ασέλγεια αφού πρώτα του έδειξε ταινία πορνό στον υπολογιστή, μέσα στο σπίτι του σε περιοχή του νομού Χανίων.

Οι ίδιες πράξεις επαναλήφθηκαν λίγες ημέρες μετά σε άλλο σπίτι σε περιοχή του νομού Ρεθύμνου. Το παιδί κατήγγειλε το συμβάν στους γονείς του και εκείνοι στις Αρχές με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη του 31 ετών -τότε- δράστη. Παράλληλα, ιατροδικαστές και ψυχολόγοι επιβεβαίωσαν την κακοποίηση του παιδιού.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ανάλογη πράξη είχε συμβεί και το Πάσχα του 2011, όταν το παιδί ήταν 11 ετών για την οποία πρωτόδικα είχε αθωωθεί, όμως σήμερα καταδικάστηκε.

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα της μητέρας του θύματος που έγινε δεκτό από το Δικαστήριο. Σημειώνεται, τέλος, πως ο καταδικασθείς, έχει δικαίωμα να καταθέσει αίτηση αναίρεσης.

Πηγή: zarpanews.gr

Διαβάστε επίσηςΣύλληψη 24χρονου για ομαδικό βιασμό σε παραλία της Ρόδου