Διευθυντής Γεωδυναμικού Ινστιτούτου: Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί ως 6,2 Ρίχτερ26 Οκτωβρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 10:19 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 10:19 πμ


Ισχυρούς μετασεισμούς έως 6,2 Ρίχτερ δήλωσε πως αναμένονται ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σχετικά με τον σεισμό που σημειώθηκε στην Ζάκυνθο τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Μιλώντας στο in.gr ο κ.Παπαδόπουλος τόνισε πως μετά το σεισμό των 6,4 Ρίχτερ –ο οποίος ανέφερε ότι πιθανότατα ήταν ο κύριος σεισμός– ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο από αυτούς να φτάνει τα 5,5 Ρίχτερ.

Επεσήμανε ότι πριν τη σεισμική δόνηση στη 01.54, σημειώθηκε μισή ώρα νωρίτερα προσεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Ο κ. Παπαδόπουλος συνιστά ψυχραιμία στους κατοίκους σημειώνοντας ότι τις επόμενες ώρες ή ημέρες θα ακολουθήσουν πολλοί και μεγάλοι σεισμοί. «Ενδέχεται να καταγραφούν σεισμοί 6 ακόμη και 6,2 Ρίχτερ. Δεν θα αποτελεί έκπληξη για τους επιστήμονες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως σχεδόν στο ίδιο επίκεντρο, το Νοέμβριο του 1997 είχε σημειωθεί δόνηση 6,6 Ρίχτερ όπου και πάλι υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Νέος ισχυρός σεισμός στη Ζάκυνθο

Ζάκυνθος: Οι πρώτες εικόνες μετά τον ισχυρό σεισμό -Τι λένε οι αναστατωμένοι κάτοικοι (video – photos)

Σεισμός Ζάκυνθος: Αισθητός σε δώδεκα χώρες -Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων

Ισχυρότατος σεισμός 6,4 συντάραξε τη Ζάκυνθο – Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι – Ταρακουνήθηκε όλη η Ελλάδα