Διφθερίτιδα: Ανατροπή στην υπόθεση – Είχε εμβολιαστεί ο 8χρονος (video)28 Νοεμβρίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 7:42 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:47 μμ


Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του 8χρονου από διφθερίτιδα, καθώς η καρτέλα με το ιατρικό ιστορικό δείχνει ότι είχε λάβει κανονικά και τις πέντε δόσεις του εμβολίου. 

Σύμφωνα με το ethnos.gr, το παιδί, το οποίο είχε βεβαρημένο ιατρικό, φιλοξενήθηκε το 2011 στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», ενώ το 2013 μεταφέρθηκε στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, όπου έμεινε μέχρι να υιοθετηθεί.

Αν και δεν υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή σαφή εικόνα για τα αίτια του θανάτου, ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία-Αγλαΐα Κυριακού», υποστηρίζει ότι το μικρόβιο βρέθηκε εργαστηριακά σε δύο εξετάσεις.

Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», η οποία αναφέρει τα εξής: «Στις 22/11/2019 προσήλθε στο ΓΝΠΑ «Π. & Α. Κυριακού» ο ασθενής Δ.Α. ηλικίας 8 ετών, με εικόνα οξείας λαρυγγίτιδας και βαριάς αναπνευστικής δυσχέρειας. Κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς στη ΜΕΘ όπου διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανικό αερισμό. Ο ασθενής κατέληξε στις 26/11/2019 με πιθανή αιτία θανάτου οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή. Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βρογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11/2019 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας (Corinebacterium dipheriae)».

Το παιδί ήταν ελληνικής καταγωγής, είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώ οι γονείς του δεν βρίσκονται στη ζωή.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Διφθερίτιδα: Πώς μεταδίδεται η σπάνια ασθένεια