Δικάζεται ο Κασιδιάρης για τις απειλές κατά αστυνομικών σε συγκέντρωση νεοναζί (video)1 Φεβρουαρίου 2018 · Ώρα δημοσίευσης: 11:41 πμ · Τελευταία τροποποίηση: 11:44 πμ


Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης του επεισοδίου το Νοέμβριο του 2012 στη Χερσόνησο με «πρωταγωνιστές» τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και αξιωματικούς της αστυνομίας, στο περιθώριο εκδήλωσης των νεοναζί.

Ο υπόδικος βουλευτής κατηγορείται για απειλές και προσβολές κατά αξιωματικών της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο Κασιδιάρης δεν παρίσταται, αλλά εκπροσωπείται από τον συνήγορο του. Ωστόσο, από την έδρα τέθηκε ζήτημα για τη μη αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορούμενου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει λάβει τουλάχιστον δύο αναβολές, μία τον Νοέμβριο του 2015 και άλλη μία τον Ιούλιο του 2016, ενώ τον Νοέμβριο του 2017 είχε καταθέσει αίτηση για ακύρωση της δίκης.

Τι έγινε στις 25 Νοεμβρίου του 2012

Η συγκέντρωση των νεοναζιστών είχε πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου του 2012 σε ξενοδοχείο στην Χερσόνησο. Έξω από αυτό ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε απειλήσει τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ισχυριζόμενος ότι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους στην περιφρούρηση ενώ είχε πει στον αξιωματικό – μεταξύ άλλων – «αν θες να έχεις νεκρούς, στο λόγο μου θα έχεις».

Παρόντες στο περιστατικό, ήταν επίσης οι βουλευτές της Χ.Α. Μίχος, Μπαμπαρούσης και Παππάς.

Η εκδήλωση εκείνη είχε μείνει για μέρες στην επικαιρότητα, καθώς ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είχε ξεδιπλώσει μέσα στην αίθουσα του ξενοδοχείου ένα λάβαρο της χούντας με τον Φοίνικα και τον στρατιώτη.