Δίκη Παπαγεωργίου: Αυτές είναι οι ποινές των κατηγορουμένων (video)3 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 2:46 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:47 μμ


Κόλαφος για τους δολοφόνους του Μάριου Παπαγεωργίου ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας. Μόνο σε έναν από τους τέσσερις κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

«Βαριά» ποινή για τον βασικό κατηγορούμενο

Ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια κατά συγχώνευση για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και συμμορία ήταν η τιμωρία που επέβαλαν οι δικαστές στον βασικό κατηγορούμενο της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Στον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα στην μητέρα του θύματος επιβλήθηκε η ποινή των 3 χρόνων για απόπειρα εκβίασης με αναστολή με ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου.

Στους υπόλοιπους δύο κατηγορουμένους, οι δικαστές αποφάσισαν να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και επέβαλαν στον έναν εκ των δύο ποινή φυλάκισης 2 χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή 3 χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Η αντίδραση της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου

Στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ξέσπασε σε χειροκροτήματα εν μέσω λυγμών φωνάζοντας «μπράβο» ενώ κοιτάζοντας τον κατηγορούμενο του φώναξε: «ο Θεός να σε συγχωρήσει».

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως και διέταξε να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών ο οποίος θα εξετάσει εάν συντρέχει λόγος να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Μάριος Παπαγεωργίου: Πληροφορίες σοκ για το πτώμα του