Δίκη Τοπαλούδη: Κατάθεση σοκ – «Έπρεπε να το τελειώσουμε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει» (video)31 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 2:16 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:16 μμ


Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την αποτρόπαιη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο αφού βιάστηκε από τους δύο κατηγορούμενους, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις προέβη ο λιμενικός που ανέκρινε τον Ροδίτη κατηγορούμενο, στην κατάθεσή του ως μάρτυρας στη δίκη. Ο κ. Χρ. Μαλάμης ανέφερε τι του είπε ο νεαρός για τον θάνατο της φοιτήτριας, πώς προέκυψε και τι έκαναν μαζί με τον άλλον κατηγορούμενο.

Αρχίζοντας την κατάθεσή του κ. Μαλάμης, ανέφερε: «Μου είπε (ο κατηγορούμενος Ροδίτης) ότι πήγαν και οι τρεις (ο ίδιος, ο συγκατηγορούμενός του και η Ελένη Τοπαλούδη) στο εξοχικό του Ροδίτη».

«Πήρε ένα σίδερο και χτύπησε την κοπέλα στο κεφάλι»

Εκεί σύμφωνα με το μάρτυρα, οι κατηγορούμενοι έκαναν σεξ με το θύμα και οι δυο. «Τότε η Ελένη» συνέχισε ο μάρτυρας μεταφέροντας πάντα, κατά τα λεγόμενά του όσα του όσα του είπε ο Έλληνας κατηγορούμενος «η Ελένη είπε ότι ο Ροδίτης είναι καλύτερος από τον 20χρονο αλλοδαπό. Στο σημείο αυτό ο αλλοδαπός τράβηξε ένα κροσε στην Ελένη και εκείνη λιποθύμησε».

Στη συνέχεια, η φοιτήτρια «ανέκτησε τις αισθήσεις της και τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία». Τότε, σύμφωνα με τον κ. Μαλάμη «ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο και χτύπησε την κοπέλα στο κεφάλι».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε: «Μετά μου είπε (σ.σ. ο κατηγορούμενος Ροδίτης) ότι έπρεπε να το τελειώσουν. Η κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι είχε μια αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: «Γιατί το κάνατε αυτό;». Μου είπε «ήταν μεγάλη βλακεία, ο Θεός θα μας τιμωρήσει».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, ο μάρτυρας ανέφερε πως ο ένας κατηγορούμενος της κρατούσε τα χέρια και ο άλλος χτυπούσε την αδικοχαμένη κοπέλα με το σίδερο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυο κατηγορούμενοι «λέγανε την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή, ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο».

Περιγράφοντας την συμπεριφορά του 21χρονου Ροδίτη στους λιμενικούς, ο κ. Μαλάμης κατέθεσε πως ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν επιθετικός. Χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ανέφερε πως ο 21χρονος «χτυπούσε τις πόρτες, μας έλεγε «γ…», και ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε». Αντίθετα, σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο αλλοδαπός κατηγορούμενος ήταν «εντελώς ψυχρός».

Καθυστέρηση δύο ωρών

Η τρίτη κατά σειρά δικάσιμος για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με καθυστέρηση δυο ωρών.

Στο δικαστήριο δεν είχαν έρθει οι ειδικοί ανιχνευτές μετάλλων με τους οποίους εξετάζονται όσοι εισέρχονται στη δικαστική αίθουσα.

Μάλιστα σήμερα η εισαγγελέας με αφορμή σχόλια σε ΜΜΕ για τη δίκη, επανέλαβε πως το ζητούμενο για όλους τους παράγοντες της δίκης θα πρέπει να είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και μόνο. Ακόμη, η εισαγγελέας επανέλαβε πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση των κατηγορουμένων για τα όσα έγιναν και σε σχέση με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Τέλος, τόνισε ότι η ίδια δεν διακατέχεται από «καμιά αγωνία να περιορίσει τα δικαιώματα των κατηγορουμένων».

Η δίκη συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: ΕΦΕΤ: Ανάκληση βιολογικών νιφάδων σόγιας