Δημήτρης Γραικός: Έσκαψε τον λάκκο δύο μέρες πριν τον «φάει» (video)14 Ιουνίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:57 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 1:57 μμ


Αποδομείται ο βασικός ισχυρισμός του καθ’ομολογίαν δολοφόνου του Δημήτρη Γραικού ότι ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα «της κακιάς στιγμής», καθώς οι Αρχές φέρεται ότι έχουν εντοπίσει ευρήματα που αποκαλύπτουν πως ο λάκκος που έμελλε να μετατραπεί σε τάφο για τον 61χρονο επιχειρηματία είχε ανοιχτεί μόλις δύο ημέρες πριν τη στυγερή δολοφονία του.

Οι οικονομικές διαφορές που είχε με τον Δημήτρη Γραικό ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος του ξεπερνούσαν τα 200.000 ευρώ

Την ώρα που η χαροκαμένη σύζυγος και τα παιδιά του άτυχου επιχειρηματία περνούσαν χθες το κατώφλι της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής, σοκάρουν οι πληροφορίες ότι το άγριο έγκλημα ήταν προμελετημένο. Όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί τη χήρα και τα παιδιά του θύματος, επιστημονικά ευρήματα φανερώνουν πως ο κατηγορούμενος είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του επιχειρηματία. Κίνητρό του ήταν οι οικονομικές διαφορές.

«Όπως πληροφορήθηκα, τα στοιχεία συνηγορούν πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο. Οι λάκκοι στους οποίους θάφτηκαν η σορός και το αυτοκίνητο του Γραικού είχαν ανοιχτεί δύο ημέρες πριν από το έγκλημα» αποκάλυψε ο κ. Κούγιας. Και πρόσθεσε: «Έχουμε να κάνουμε με ένα στυγερό έγκλημα. Δεν έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά του απρόοπτου εγκλήματος».

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε στοιχεία που έχει στην κατοχή της η οικογένεια, τα οποία αποκαλύπτουν τις οικονομικές διαφορές θύτη και θύματος. Μάλιστα φέρεται ότι ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ. Τα στοιχεία αυτά «καίνε» τον 46χρονο κατηγορούμενο. Αφενός υποστήριζε ότι ο θάνατος του 61χρονου ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος και επήλθε κατά τη μεταξύ τους συμπλοκή. Αφετέρου αρνιόταν κατηγορηματικά την ύπαρξη μεγάλου χρέους, κάνοντας λόγο για… μικρού ύψους συναλλαγές!

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει εντοπίσει η οικογένεια, ο δράστης χρωστούσε 200.000 ευρώ» ανέφερε ο κ. Κούγιας και δήλωσε ότι διατηρεί επιφυλάξεις για το αν ο κατηγορούμενος έδρασε μόνος του.

Τα αδέλφια 

Την ίδια ώρα, την επιθυμία να πέσουν οι τόνοι σε ό,τι αφορά την «ενδοοικογενειακή διαμάχη» ανάμεσα στη χήρα και στα αδέλφια του αδικοχαμένου επιχειρηματία δείχνουν και οι δύο πλευρές. «Δεν είναι προτεραιότητά μας οι μηνύσεις» τόνισε ο κ. Κούγιας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «κάποιοι οφείλουν να ζητήσουν ακόμα και τώρα συγγνώμη από την κυρία Γραικού». «Ενώ έχει διευκρινιστεί πώς έγινε το έγκλημα, ποιος είναι ο δολοφόνος, να μη βγαίνει κανείς να πει ένα ζεστό, ειλικρινές «συγγνώμη» προς την κυρία Γραικού και τα παιδιά της, που επί δύο χρόνια έζησαν ένα μαρτύριο;», αναρωτήθηκε ο δικηγόρος.

Η Δέσποινα Γραικού δεν έκρυψε πως, εκτός από τον χαμό του 61χρονου, η οικογένειά της έχει υποστεί οικονομική καταστροφή και απέδωσε την εγκατάλειψή της από τον κοινωνικό και επαγγελματικό περίγυρό της στη στοχοποίησή της.

«Περάσαμε δυόμισι πολύ δύσκολα χρόνια, ώσπου να ομολογήσει ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί τι είχε συμβεί» είπε. Ενώ ο δικηγόρος συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε να στραφούμε εναντίον πονεμένων αδελφών. Μέλημά μας είναι να αποκατασταθούν η τιμή και η υπόληψη της κυρίας Γραικού».

Πηγή: Espresso

Δείτε σχετικό βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Δημήτρης Γραικός: Η χήρα του αποκαλύπτει τι έκανε ο κατηγορούμενος μετά το έγκλημα (video)

Δημήτρης Γραικός: Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις από την Αγγελική Νικολούλη

Δημήτρης Γραικός: Τι αποκαλύπτει ο ανιψιός του επιχειρηματία (video)