Διόνυσος: Προφυλακιστέος ο 77χρονος για τον φόνο του δημοτικού υπαλλήλου (video)30 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 2:13 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 2:13 μμ


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 77χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον υπάλληλο του δήμου Διονύσου, την περασμένη Δευτέρα, εξαιτίας μιας διαρροής που είχε στο σπίτι του.

Πιθανότατα ο δράστης να οδηγηθεί στο νοσοκομείο των φυλακών. «Έχει μετανιώσει» λέει ο δικηγόρος του. Όπως ανέφερε, το όπλο το είχε για εκφοβισμό. Φέρεται να υποστήριξε ότι το θύμα μίλησε άσχημα στον 77χρονο και αυτός θόλωσε.

Ο συνήγορος του 77χρονου, Παναγιώτης Χρυσικάκης, μιλώντας στον Γιώργο Σόμπολο και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την προφυλάκιση του εντολέα του, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «το θέμα δεν ήταν μια διαρροή ύδατος. Υπήρχε μια ζημιά στο σπίτι, η οποία οφειλόταν σε δομική ρηγμάτωση, η οποία οφειλόταν σε διαρροή ύδατος και παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις που είχε κάνει δεν υπήρχε ανταπόκριση»

Για τη μέρα του εγκλήματος, ο κ. Χρυσικάκης ανέφερε ότι μεσολάβησε ένα φραστικό επεισόδιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δικαιολογείται αυτό που ακολούθησε.

Ζητήθηκε κατ’ οίκον περιορισμός λόγω ηλικίας και προβλημάτων υγείας, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Ο δικηγόρος εξήγησε ότι «σύμφωνα με το άρθρο 105 του ποινικού κώδικα και αν ο καταδικασθείς (με κάθειρξη μέχρι 15 έτη) έχει συμπληρώσει το 77ο έτος της ηλικίας του, αποφυλακίζεται και εκτίει το υπόλοιπο της ποινής του κατ’οίκον.

Στη δεύτερη παράγραφο του ίδιου άρθρου αναφέρεται ότι το ίδιο ισχύει για οποιονδήποτε έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο ή άλλες παθήσεις», επισημαίνοντας ότι ο εντολέας του πληροί και τα δύο κριτήρια. Αυτά ισχύουν εκτός κι αν οι δικαστές έχουν διαφορετική άποψη.

Πηγή: star.gr

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Σύλληψη «τοξοβόλου»: Ετοίμαζε ληστεία – Το οπλοστάσιο του (photos – video)