Διπλώματα οδήγησης: Εξαρθρώθηκε σπείρα λαδώματος – Δεν έβλεπαν καν τους εξεταζόμενους14 Μαρτίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 1:41 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 6:42 μμ


Ο τρόπος που εκδίδονται τα διπλώματα οδήγησης μπαίνει συχνά στο στόχαστρο, καθώς δεν υπάρχει πάντα διαφάνεια στον τρόπο εξέτασης. Προσφάτως, αποκαλύφθηκε πως υπηρεσία που αφορά την Διεύθυνση Μεταφορών Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών, στο νότιο τομέα της Αθήνας, χρηματιζόταν, χωρίς καν να απαιτεί την παρουσία των μελλοντικών οδηγών. Η αποκάλυψη έγινε έπειτα από μεθοδικές έρευνες της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ που ξεκίνησαν εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Σε εννέα συλλήψεις έχει προχωρήσει έως αυτήν την ώρα η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ. Από τους εννέα συλληφθέντες, οι επτά είναι υπάλληλοι και οι δύο ιδιώτες από σχολές οδηγών.

Από την αστυνομία κλήθηκαν και έχουν αρχίσει έρευνα επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ παράλληλα ολοκληρώνεται η προανάκριση από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα χρόνια γινόταν η παράνομη δραστηριότητα και τα ποσά που έχουν αποκομίσει οι εμπλεκόμενοι. Όπως αναφέρθηκε από αρμόδιους αξιωματικούς, κάποιοι από τους εμπλεκόμενους έκαναν πολυτελή ζωή.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Διακόπηκε η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα

Xαλκιδική: Απόδραση κρατουμένου από τις φυλακές Κασσάνδρας

Νεκρός δικηγόρος στα Τουρκοβούνια – Τι είπε σε φίλο του πριν εξαφανιστεί