Δολοφονία Γρηγορόπουλου: «Έσπασαν» τα ισόβια για Κορκονέα29 Ιουλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 5:01 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 7:12 μμ
korkoneas


Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Tο ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν τα ισόβια» χορηγήθηκε στον Επαμεινώνδα Κοροκονέα καθώς η ποινή που του ανακοινώθηκε είναι 13 έτη. O κατηγορούμενος έχει ήδη εκτίσει πραγματικά τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ έχει εργαστεί στη φυλακή γεγονός που προσμετράται ευεργετικά και κατά συνέπεια μπορεί να ζητήσει την αποφυλάκισή του.

Το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν τα ισόβια» χορηγήθηκε στον Επαμεινώνδα Κοροκονέα καθώς η ποινή που του ανακοινώθηκε είναι 13 έτη.

Ο συνήγορός του ζήτησε την αναγνώριση 5 ελαφρυντικών

Νωρίτερα, ο συνήγορός του Βαγγέλης Ανδρούλας ζήτησε την αναγνώριση πέντε ελαφρυντικών, με τον εισαγγελέα να προτείνει να αναγνωρισθεί αυτό του προτέρου σύννομου βίου. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό Β. Χανή, το ελαφρυντικό του σύννομου προτέρου βίου «δεν διαφαίνεται από το μητρώο». Όπως εξήγησε, «ο νομοθέτης δέχεται ότι μπορεί να υπάρξει σύννομος βίος ακόμη και με κάποιο πλημμέλημα, άρα δε σημαίνει ότι ο σύννομος βίος φαίνεται από ένα λευκό ποινικό μητρώο». Μάλιστα, όπως ανέφερε, η κρίση πρέπει να βασίζεται από την παρουσία του κατηγορουμένου στο δικαστήριο και από την πορεία της προσωπικής, οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

«Από όσα έχουν εισφερθεί στο δικαστήριο είχε σύννομο οικογενειακό βίο. Το ίδιο συνέβη και στην επαγγελματική του ζωή. Ακούστηκαν χαρακτηρισμοί ότι ήταν «ο Ράμπο», δηλαδή πιο εκρηκτικός σε συμπεριφορές, αλλά αυτό δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει μη σύννομη συμπεριφορά. Καθόλη της διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής του είχε τιμηθεί από την αστυνομία για τη δράση του. Μέχρι τη στιγμή της δολοφονίας δεν υπήρξε μη σύννομη συμπεριφορά του, άρα συντρέχει βάσιμο λόγος χορήγησης του ελαφρυντικού. Ο κατηγορούμενος δεν είναι χαρακτήρας που υποκρύπτει παραβατική συμπεριφορά. Υπήρξε μία αμελής και αντιδεοντολογική συμπεριφορά από την πλευρά του κατηγορουμένου…» ανέφερε ο εισαγγελέας με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, που βρίσκεται στην πολιτική αγωγή να ξεσπά:

Ξέσπασε η Ζωή Κωνταντοπούλου

Πολ. αγωγή: αντιδεοντολογική δολοφονία… το ακούσαμε και αυτό… Θέλει αμέλεια, ενώ υπάρχει η απόφαση του δικαστηρίου Σας για άμεσο δόλο. Θέλει να δώσει ελαφρυντικό για να βγει ο Κορκονέας έξω…

Εισαγγελέας: ο καθένας θέλει κάτι για τον πελάτη του. Δεν υπάρχει κάποια στόχευση… προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις… ανέλυσα την απαράδεκτη συμπεριφορά του κατηγορούμενου… δέχομαι τον άμεσο δόλο όμως για τη χορήγηση του ελαφρυντικού αναφερόμαστε πριν την 6η Δεκεμβρίου του 2008. Αποδείχθει ότι έζησε σύννομα και συντρέχουν οι λόγοι για τη χορήγηση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου.

Πολ. Αγωγή (Νίκος Κωνσταντοπουλος): Μία δήλωση για την προβολή του αιτήματος της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Είναι το αποκορύφωμα της θρασύτητας. Ο νεκρός Αλέξανδρος να λοιδορείται μέχρι και την τελευταία στιγμή.

«Η απόφαση σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονεα»
Για «προδιαγεγραμμένη απόφαση» και για «μεθόδευση» προκειμένου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας να έχει μία «σκανδαλώδη μεταχείριση» μίλησε η πολιτική αγωγή στο δικαστήριο, αμέσως μετά την απόφαση για τη δολοφονία Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κωνσταντοπούλου: «Η απόφαση οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα»

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπουλου, συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, έκαναν γνωστό ότι θα ασκήσουν αναίρεση υπέρ του νόμου επί της απόφασης.

«Το αποτέλεσμα της απόφαση ήταν προδιαγεγραμμένο. Η αναβολή δόθηκε προκειμένου ο Κορκονέας να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Η απόφαση σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονεα» είπε προς το δικαστήριο η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ή ίδια, χαρακτήρισε αδιανόητη την αναβολή της απόφασης προκειμένου να δικαστεί ο Κορκονέας με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

«Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτή την αλγεινή εμπειρία της δίκης που έγινε, για τον απαράδεκτο τρόπο που το δικαστήριο αντιμετώπισε τη μάνα του νεκρού παιδιού και επιφυλασσόμαστε να συνεχίσουμε τη δικαίωση του Αλέξανδρου με κάθε νόμιμο μέσο» είπε στα ΜΜΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Κορκονέας: Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο