Δολοφονία Μακρή: Ολική ανατροπή πριν από την απολογία του Βούλγαρου (video)8 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:17 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:17 μμ


Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η απολογία του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, του συζύγου της Βικτώριας Καρύδα, στη Βούλα, τον περασμένο Οκτώβριο.

Ωστόσο, όλα ανατράπηκαν λίγο πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή ο 30χρονος Βούλγαρος. Σύμφωνα με την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, και το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Μπενέα, ο συνήγορος του φερόμενου ως δράστη, Απόστολος Λύτρας, αποχώρησε από την υπεράσπισή του.

Η υπερασπιστική γραμμή επρόκειτο να πατήσει πάνω στο μέγεθος των ρούχων, η απόδειξη αγοράς των οποίων πρόδωσε τον φερόμενο ως δράστη. Έτσι, θα ισχυριζόταν ότι αυτός φοράει μεγαλύτερο νούμερο από το XL που αναγραφόταν στην απόδειξη.

Όμως, η αποχώρηση του συνήγορου από την υπόθεση ανατρέπει τα πάντα, αφού αν δεν οριστεί σήμερα άλλο δικηγόρος στη θέση του και παρέλθει το πενθήμερο από τη σύλληψη, ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ο 31χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία ενώ την περασμένη Παρασκευή είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων για τα πλημμελήματα της αντίστασης κατά της αρχής, της πλαστογραφίας και της φθοράς ξένης περιουσίας, για τα οποία πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 10 Απριλίου.

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στα ίχνη του

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται για τους αστυνομικούς όταν σε έρευνά τους σε δωμάτιο ξενοδοχείου τα πρώτα 24ωρα μετά τη δολοφονία, εντόπισαν ξεχασμένη μια απόδειξη αγοράς αντρικών ρούχων, με ημερομηνία της προηγούμενης της εκτέλεσης Μακρή.

Αναλύοντας τους κωδικούς της απόδειξης και συγκρίνοντας τα ρούχα με εκείνα που φαίνεται να φορά στο βίντεο της εκτέλεσης ο δράστης, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο και τον ταυτοποίησαν.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία ο αλλοδαπός, μαζί με τον 35χρόνο αδερφό του, έφθασαν στην Ελλάδα από την Σόφια στις 12 Οκτωβρίου του 2018, δηλαδή 19 ήμερες πριν τη δολοφονία. Μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του 46χρόνου Γιάννη Μακρή, έφυγαν την επομένη μέρα για τη Σόφια.

Πώς αντέδρασε η Βικτώρια Καρύδα μετά τη σύλληψη του δολοφόνου

Η σύζυγος του θύματος, Βικτώρια Καρύδα, έκανε δηλώσεις μετά τη σύλληψη του δράστη λέγοντας: “Χαίρομαι που τον έπιασε η αστυνομία. Εύχομαι το χειρότερο για αυτό τον άνθρωπο”.

Το μοντέλο έχει επιστρέψει και πάλι στη χώρα μας και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά την τραγωδία που την χτύπησε.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»:

Δολοφονία Μακρή: Προκλητικός ο Βούλγαρος – Το λάθος που τον πρόδωσε (video)