Δολοφονία Τοπαλούδη: Η Μάγδα Φύσσα στο πλευρό της μητέρας της (video)13 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 12:37 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:42 μμ


Ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, ήταν εκεί για να συμπαρασταθεί στη μητέρα του άτυχου κοριτσιού.

Και οι δύο γυναίκες φορούσαν μαύρα με ένα τσιγάρο στο χέρι. Σπαρακτική η στιγμή που η μάνα της Ελένης καταρρέει στην αγκαλιά της μάνας του Παύλου, με τις δύο γυναίκες να έχουν χάσει τα παιδιά τους και να μοιράζονται τον ίδιο πόνο.

Λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας οι δύο κατηγορούμενοι μπήκαν από την πλάγια πόρτα του δικαστηρίου.

Ισόβια ζητάει ο πατέρας

O πατέρας του θύματος ζητά να μην τύχουν καμίας επιείκειας δηλώνοντας πως αυτό που περιμένει από όλη την διαδικασία είναι να σταθεί η Δικαιοσύνη στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην ζήσει άλλη οικογένεια αυτό που ζει η δική του.«Ζητάμε το αυτονόητο. Να παραμείνουν ισόβια στην φυλακή. Ισόβιος είναι και ο δικός μας πόνος από την απώλεια της Ελένης μας».

Η δίκη έχει αριθμό 1 στο πινάκιο και έχουν κληθεί να καταθέσουν περί τους δέκα μάρτυρες. Εκτιμάται πως θα απαιτηθεί άλλη μία ή και περισσότερες δικάσιμοι πριν το δικαστήριο να εκδώσει την απόφαση του. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα τόσο κατά την μεταφορά των δύο κρατουμένων όσο και εντός και εκτός της αίθουσας για τον φόβο επεισοδίων.

Η υπόθεση που συγκλόνισε όλη την χώρα ξεκίνησε όταν το απόγευμα της 28ης Νοεμβρίου 2018 ένα ζευγάρι κατοίκων της περιοχής διαπίστωσε πως στην παραλία Φώκια στην Ρόδο επέπλεε το άψυχο σώμα μίας γυναίκας. Ο ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως η νεαρή γυναίκα πριν βρεθεί στο νερό έχει χτυπηθεί άσχημα, επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Η σωρός αναγνωρίστηκε. Ανήκε στην Ελένη Τοπαλούδη φοιτήτριας Μεσογειακών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Η έρευνα του Λιμενικού αποκαλύπτει τον νεαρότερο από τους δύο δράστες, αλβανικής καταγωγής, με τον οποίο συναντήθηκε η φοιτήτρια το επίμαχο βράδυ. Εκείνος με την κατάθεση του οδηγεί στον δεύτερο δράστη.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Δολοφονία Τοπαλούδη: Ξέσπασε η μητέρα της – «Δολοφόνοι, εγώ θα σας πάρω τη ζωή»