Δολοφονία Τοπαλούδη: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της φοιτήτριας28 Ιουνίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 4:03 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 4:03 μμ


Ολοκληρώθηκε η περαίωση της δικογραφίας που σχηματίστηκε για τον 21χρονο Ροδίτη και τον 19χρονο Αλβανό που κατηγορούνται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για εγκλήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία καθώς και του βιασμού της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Τι δείχνουν οι εργαστηριακές και το Facebook

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου προς αξιολόγηση και θα ακολουθήσει η υποβολή σχετικής πρότασης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου για την έκδοση σχετικού βουλεύματος.

Οι εργαστηριακές εξετάσεις στο σύνολο των πειστηρίων και οι εκθέσεις ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης των κατηγορούμενων έχουν ολοκληρωθεί, ενώ αναμένονται απαντήσεις από το Facebook για συνομιλίες και επαφές που είχε η αδικοχαμένη φοιτήτρια με τρίτους μέσω της σελίδας της.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρατούνται προσωρινά, από την 7η Δεκεμβρίου 2018 στο κατάστημα κράτησης των Γρεβενών και η κράτησή τους έχει παραταθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου έως την 4η Δεκεμβρίου 2019.

Τοπαλούδη: Έκλεισε η υπόθεση – «Μίλησε» το Facebook

Έκλεισε η υπόθεση για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, έπειτα από έρευνες και καταθέσεις επτά μηνών, με απόφαση της ανακρίτριας της Ρόδου. Σύμφωνα με το Star, ο φάκελος έχει ήδη πάρει τον δρόμο για το αρμόδιο Συμβούλιο προκειμένου να εκδοθεί το βούλευμα για την παραπομπή των δυο κατηγορουμένων, του 21χρονου Έλληνα και του 19χρονου Αλβανού σε δίκη.

Δόθηκαν απαντήσεις από το Facebook

Το μοναδικό θέμα που είχε μείνει σε εκκρεμότητα ήταν οι απαντήσεις από τα κεντρικά του Facebookγια τις τελευταίες συνομιλίες της 21χρονης φοιτήτριας με τον Αλβανό. Δηλαδή εάν γνώριζε η Ελένη Τοπαλούδη ότι το μοιραίο βράδυ θα συναντούσε και τον Έλληνα. Οι απαντήσεις δόθηκαν και οι αρχές γνωρίζουν πλέον ποια είναι η αλήθεια. Παράλληλα, έχουν προκύψει στοιχεία από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Επίσης, οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη ζητούν να γίνει γρήγορα η δίκη, να επιβληθούν οι μέγιστες ποινές που προβλέπονται από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και να διερευνηθεί αν μετά την δολοφονία της κόρης τους κάποιοι γνώριζαν και προσπάθησαν να σβήσουν στοιχεία.

Το χρονικό

Η Ελένη Τοπαλούδη είχε βρεθεί νεκρή το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου 2018. Oι Λιμενικές Αρχές της Ρόδου εντόπισαν στην περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους Λίνδου, το πτώμα της. Για μέρες η ταυτότητα της παρέμενε άγνωστη. Tο μόνο χαρακτηριστικό στοιχείο που είχαν οι άντρες της αστυνομίας ήταν ένατατουάζ τριαντάφυλλο στο πόδι του θύματος. Η νεαρή φοιτήτρια είχε βρεθεί πεταμένη σε βραχώδη περιοχή.

Μετά από έρευνες αλλά και ανάλυση video από κάμερες ασφαλείας, οι Αρχές κατέληξαν σε έναν 21χρονο Ροδίτη και στον 19χρονο Αλβανό φίλο του. Kατά την ανάκρισή τους έπεσαν σε αντιφάσεις και εν συνεχεία ομολόγησαν ενώπιον των ανακριτών του Λιμενικού Σώματος και κλιμακίου από την Αθήνα, ρίχνοντας ο ένας τις κατηγορίες στον άλλο. Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί.

Με πληροφορίες από το altsantiri.gr

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: 

Ελένη Τοπαλούδη: Την πρόδωσαν οι φίλες της – Τι κατέθεσαν για τον βιασμό (video)