Συμβολική κατάληψη μεταλλωρύχων στο υπουργείο Περιβάλλοντος

1
Occupation by Hellas Gold workers at the Ministry of Reconstruction of Production, Environment and Energy in Athens, on Sept.13, 2017 / Κατάληψη του Υπουργείου Περιβάλλοντος απο μεταλλωρύχους της Hellas Gold, στην Αθήνα, στις 13 Σεπτεμβίου, 2017

Αιφνιδιαστική… επίσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα μεταλλωρύχοι της Eldorado Gold ενώ κατά την άφιξή τους δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης καθώς μια ομάδα περίπου 10 ατόμων προσπάθησε και τελικά κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στο υπουργείο Περιβάλλοντος έξω από το οποίο πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας από νωρίς το πρωί.

Οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματισμένο ραντεβού με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.

Οι μεταλλωρύχοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στην έκδοση αδειών για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική.

«Δεν γινόταν να μην κατέβουμε στην Αθήνα» δήλωσαν εργαζόμενοι για την απόφασή τους να έρθουν στην Αθήνα με λεωφορεία από τη Χαλκιδική. Δεν θα φύγουμε αν δεν πάρουμε τις άδειες» προσθέτουν και λένε ότι θέλουν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Τρία λεωφορεία με εργαζόμενους από τις Σκουριές έφτασαν νωρίς σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο.