Έγκλημα στις Μοίρες: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος



21 Ιανουαρίου 2020 · Ώρα δημοσίευσης: 12:54 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:56 μμ


Το δρόμο για τις φυλακές πήρε μετά την απολογία του ο 51χρονος γυμναστής που κατηγορείται για την δολοφονία του 79χρονου, την περασμένη Τετάρτη στις Μοίρες.

Στα δικαστήρια Ηρακλείου επικράτησε ένταση και πάλι, κατά την προσαγωγή του δράστη, από εξοργισμένους συγγενείς του άτυχου 79χρονου, που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς για να τον αποδοκιμάσουν.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου υπό δρακόντια μέτρα ασφάλειας. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.

Την περασμένη Παρασκευή, οπότε και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα, και παρά την μεγάλη αστυνομική δύναμη πέριξ του δικαστικού μεγάρου, ο 51χρονος προπηλακίστηκε από συγγενείς του θύματος και κατοίκους των Μοιρών. Αυτός είναι και ο λόγος της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας σήμερα στα δικαστήρια, χωρίς ωστόσο να αποφευχθούν οι εντάσεις.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος αποδίδοντας το κακό που έγινε, στην χρόνια εξάρτησή του από το αλκοόλ. Την προφυλάκισή του αποφάσισαν από κοινού ανακριτικής και εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ο 51χρονος πήγε στο σπίτι του 79χρονου, όπου νοίκιαζε η εν διαστάσει σύζυγός του και άρχισε να πυροβολεί, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να πέσει νεκρός, και η σύζυγός του να τραυματιστεί σοβαρά.

Διαβάστε επίσης στη «Νέα Σελίδα»: Έγκλημα στις Μοίρες: Πήγαν να λιντσάρουν τον δράστη – Ξέσπασε η κόρη του θύματος (video)