Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Συγκλονίζει η περιγραφή της για τις φυλακές του Χονγκ Κονγκ (videos)12 Απριλίου 2019 · Ώρα δημοσίευσης: 12:19 μμ · Τελευταία τροποποίηση: 12:19 μμ


Αίσιο τέλος είχε πριν από λίγο καιρό η περιπέτεια της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, του μοντέλου που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,5 κιλά κοκαΐνης στις αποσκευές της.

Η Μελισσαροπούλου μίλησε στην εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια όσα έγιναν και όσα έζησε από τη στιγμή που πήγε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ανυποψίαστη για το τι θα ζούσε τους επόμενους μήνες.

Η σύλληψη στο αεροδρόμιο

«Είχαμε βγει το βράδυ, σηκώθηκα μεσημέρι. Πέταξα όλα τα πράγματα μέσα στη βαλίτσα. Στο δωμάτιο ήμασταν εγώ, ο Πέτρος και ο Νίκος. Είχα τελειώσει το μπάνιο, είχα βγει, το μαλλί βρεγμένο. Η βαλίτσα ήταν φουλ. Είπα στον Πέτρο «σε παρακαλώ, πάρε μου μία τσάντα. Εχεις λεφτά; Πάρε μου μία μεγάλη τσάντα γιατί μπορεί να αγοράσω και κάτι, στο Χονγκ Κονγκ»», είπε για τον άνθρωπο που υποστηρίζει ότι της έστησε παγίδα και για τις στιγμές πριν πάει στο αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια περιέγραψε τη διαδικασία ελέγχου: «Με σταμάτησαν για τρίτο έλεγχο στο τελωνείο. Μου ζήτησαν το διαβατήριο. Αντί να σηκωθώ να τρέξω και να φύγω, το δίνω. Σε λίγα λεπτά συγκεντρώθηκαν 4 με 5 ομάδες τελωνειακών. Περίπου 30 άτομα. Με κοιτούσαν περίεργα. Τότε με έπιασε το άγχος. Μίλαγαν μεταξύ τους και κοιτούσαν συνέχεια την τσάντα στο X-ray. Είχαν φωνάξει και ανώτερους (…) κάτι μέσα μου δεν πήγαινε καλά. Με ρώτησαν αν μπορούν να ανοίξουν την τσάντα: «Μπορούμε να τη σκίσουμε, νομίζουμε ότι βρήκαμε κάτι»». Σκίζουν με το νυστέρι την τσαντούλα. Αυτό που είδα θα μείνει αξέχαστο για πάντα. Μια τσάντα καφέ που δεν ήξερα ότι βρισκόταν εκεί μέσα. Παίρνουν το νυστέρι και βρίσκουν άσπρη σκόνη. Μπροστά μου κάνουν το τεστ. Είναι θετικό. Κοκαΐνη».

Η ζωή στις φυλακές

Το σοκ ήταν τεράστιο, αλλά ακόμα μεγαλύτερο ήταν όταν μπήκε στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ: «Ανοίγει το κελί, «έλα να μας δείξεις πώς περπατάς», είχε βγει η φήμη ότι είχε έρθει το μοντέλο από την Ελλάδα», λέει για τις συγκρατούμενές της, κυρίως από τη Βρετανία και την Ινδονησία. Δεν έκανε φιλίες. Δεν υπάρχουν φίλοι μέσα στη φυλακή. Κοιμόμουν πάνω σε ξύλο. Έμαθα αγγλικά και κινέζικα. Είναι σαν στρατός. Προσοχή. Μεταβολή. Να γυρνάς από την άλλη πλευρά. Εγώ αυτά δεν θα τα είχα ξαναδεί. Στρώσιμο κρεβατιού. Δύο κουβέρτες και ενδιάμεσα σεντόνι. Αν δεν υπακούς σου κόβουν τα λεφτά από τις δουλειές που κάνεις (μέσα στη φυλακή), απομόνωση, σου κόβουν το φαΐ. Δεν διαβάζεις βιβλία».

Διαβάστε επίσης στη Νέα Σελίδα: Alpha: «Σεισμός» με Σρόιτερ και «επίκεντρο» την Κάντζα